Închide

Google a publicat lista sa anuală “Year in Search”

Avatar
google, search engine, browser

Fotografie de Simon pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Dacă anul 2020 a fost definit de o creștere a numărului de persoane care au căutat cu frenezie pe Google tot ceea ce avea legătură cu coronavirusul, anul acesta, vechile standarde ale sportului și divertismentului au revenit în căutările online din întreaga lume.

Google (GOOGL) a publicat miercuri lista sa anuală “Year in Search”, oferind o privire asupra celor mai importanți termeni de căutare care au înregistrat un vârf de trafic față de anul precedent, atât la nivel global, cât și defalcat pe țări și categorii.

Anul trecut, “coronavirus” a fost, în mod previzibil, în fruntea listei de căutări la nivel global și a dominat o mare parte din lista din SUA. În acest an, căutările de top la nivel global au fost mai mult axate pe sport.

Meciul de crichet din cadrul Cupei Mondiale de cricket masculin dintre Australia și India și meciul dintre India și Anglia din cadrul aceluiași turneu au reprezentat primele două căutări la nivel mondial din acest an, reflectând probabil influența globală tot mai mare a sutelor de milioane de utilizatori de internet din India. Cupa Mondială de cricket T20 și campionatul de cricket Indian Premier League – care a fost suspendat din cauza Covid-19 în luna mai – s-au aflat, de asemenea, pe lista primilor 10 termeni căutați în tendințe la nivel mondial, potrivit DCNews.ro.

NBA s-a clasat, de asemenea, pe lista globală – și a fost în fruntea listei de căutări în trend în SUA. Cu ocazia turneelor de fotbal Euro 2021 și Copa America, subiectele sportive au reprezentat opt dintre primele 10 căutări în trending la nivel global. (Categoria “știri” la nivel global a fost mai mult axată pe pandemie, cu COVID și COVID Vaccinul COVID în top 10).

Rapperul decedat DMX și serialul coreean Squid Game de pe Netflix au fost, de asemenea, incluse pe liste atât la nivel global, cât și în Statele Unite.

În Statele Unite, politica și finanțele au completat topul primelor 10 căutări în tendințe. Cursa pentru Senatul din Georgia, care a decis controlul Senatului, a intrat pe listă, la fel ca și subiectul plăților de stimulare din partea guvernului.

Jackpotul Mega Millions a intrat atât pe lista celor mai importante tendințe din SUA, cât și pe cea a căutărilor de știri. Acțiunile AMC au apărut, de asemenea, în ambele, iar GameStop a apărut pe lista de știri din SUA, ceea ce indică interesul ridicat față de frenezia indusă de meme-uri în jurul acestor acțiuni în acest an.

De asemenea, Dogecoin, moneda meme menționată de contul de Twitter al lui Elon Musk, și prețul Ethereum au fost, de asemenea, pe lista celor mai căutate știri.

scroll to top