Închide

Google investeşte până la 2 miliarde de dolari într-o companie de AI

Avatar
Google logo

Fotografie de Kai Wenzel pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Google, parte a grupului Alphabet, a încheiat un acord pentru a investi până la 2 miliarde de dolari în compania de inteligenţă artificială Anthropic, potrivit unui purtător de cuvânt al startupului, citat de Reuters.

Compania a investit 500 de milioane de dolari în avans în rivalul OpenAI şi a fost de acord să adauge 1,5 miliarde de dolari, în timp, a spus purtătorul de cuvânt.

Google este deja un investitor în Anthropic, iar investiţia proaspătă subliniază o intensificare a eforturilor sale de a concura mai bine cu Microsoft, un susţinător major al creatorului ChatGPT, OpenAI, în timp ce companiile Big Tech se întrec pentru a include AI în aplicaţiile lor.

Potrivit news.ro, Amazon.com a mai spus luna trecută că va investi până la 4 miliarde de dolari în Anthropic pentru a concura cu rivalii din cloud în domeniul AI.

În raportul trimestrial al Amazon depus la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), săptămâna trecută, retailerul online a detaliat că a investit într-o obligaţiune de 1,25 miliarde de dolari de la Anthropic, care se poate converti în acţiuni, în timp ce capacitatea sa de a investi până la 2,75 miliarde de dolari într-o a doua obligaţiune expiră în primul trimestru al anului 2024.

Google a refuzat să comenteze, iar Amazon nu a răspuns imediat la o solicitare a Reuters de a comenta.

Wall Street Journal a relatat prima oară despre cel mai recent acord al Google cu Anthropic.

Numărul în creştere al investiţiilor arată manevrele continue ale companiilor din sectorul cloud pentru a asigura legături cu startupurile de AI care îşi remodelează industria.

Anthropic, care a fost cofondată de foşti directori ai OpenAI şi fraţii Dario şi Daniela Amodei, a demonstrat eforturile pentru a asigura resursele şi susţinătorii profund necesari pentru a concura cu OpenAI şi a fi lideri în sectorul tehnologiei.

scroll to top