Închide

Google și-a lansat chatbot-ul în pripă, iar angajații își bat joc de el: ”Un mincinos patologic!”

Avatar
Chatgpt

Fotografie de Mojahid Mottakin pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Google s-a grăbit să lanseze în stadiu de preview chatbot-ul Bard, în ciuda feedback-ului negativ primit de la propriii angajaţi, care nu au deloc cuvinte de laudă pentru acesta. Conform unor documente interne, angajaţii Google care au lucrat cu chatbot-ul Bard înainte ca acesta să fie lansat în mod limitat au implorat conducerea să nu-l lanseze, scrie News.ro.

”Mai rău decât inutil” şi ”mincinos patologic” sunt câteva dintre caracterizările făcute chatbot-ului de către unii dintre angajaţii Google.

Aceştia au constatat inclusiv că Bard oferă răspunsuri care pot pune în pericol viaţa utilizatorilor la întrebări precum ”cum aterizezi un avion” sau ”cum faci scuba diving”.

Mai mult, echipa internă de siguranţă din cadrul Google a dat aviz negativ lansării Bard, însă, conducerea a ignorat raportul şi a mers mai departe cu planurile de lansare.

Un reportaj Bloomberg pe acest subiect arată clar cum gigantul american a dat deoparte orice principii etice pentru a lansa cât mai repede un rival pentru OpenAI şi Microsoft.

Concomitent, Sundar Pichai, şeful Google, vorbea despre pericolele pe care AI-ul lansat în grabă şi fără reglementări clare le poate aduce.

De altfel, Google a pierdut 100 de miliarde de dolari din capitalizare după lansarea Bard, care a fost promovat printr-o reclamă ce conţinea o informaţie falsă.

scroll to top