Închide

Google testează blocarea accesului utilizatorilor de Youtube care folosesc Adblock

Avatar
youtube high definition

Fotografie de Mizter_X94 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Pentru început, cu un număr restrâns de utilizatori, Google testează blocarea accesului pentru utilizatorii care accesează din web browser versiunea gratuită de YouTube, folosind extensii de tip Adblock, informează Go4it.

Argument principal pentru selectarea unui abonament YouTube Premium, blocarea reclamelor poate fi obținută din browserul web și în mod gratuit, instalând o banală extensie AdBlock. Din păcate, la fel cum a eliminat aplicațiile de mobil care ofereau o experiență YouTube fără reclame, Google ar putea elimina în curând și portița prin care utilizatorii de PC pot elimina fără efort aproape toate reclamele YouTube.

Deși nu ar fi exclus ca măsura pregătită de administratorul YouTube să fie contrată din partea dezvoltatorilor de extensii cu un filtru anti-anti Adblock, fiind vorba de Google, riscul pentru excluderea respectivelor extensii din Chrome Web Store sunt destul de mari. De altfel, chiar și utilizatorii sunt vizați cu măsuri punitive, YouTube testând o versiune a ferestrei pop-up care informează despre blocarea accesului la funcția de redare, în urma încercărilor repetate de blocare a reclamelor în versiunea non-Premium a serviciului.

Pe lângă opțiunea de re-verificare a browserului web după dezactivarea funcțiilor Adblock, Google prezintă și alternativa Try YouTube Premium, în idea convingerii utilizatorilor indeciși să aleagă versiunea lipsită de griji, dar contracost, a serviciului.

scroll to top