Închide

Elon Musk restricționează numărul de postări pe care utilizatorii le pot vedea pe Twitter

Avatar
Twitter Splash screen

Fotografie de Joshua Hoehne pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Miliardarul american Elon Musk, proprietarul rețelei Twitter, a anunțat sâmbătă seara că va fi aplicată o limită superioară, temporară, a numărului de tweet-uri pe care utilizatorii le pot vedea într-o zi, potrivit BBC, citat de News.ro. Conturile verificate (cele cu bifă) vor primi dreptul să vadă mai multe postări.

Într-o declaraţie postată pe contul său de Twitter, Musk a spus că limitele temporare de citire au fost puse în aplicare pentru a face față ”nivelurilor extreme” de culegere a datelor şi de manipulare a sistemului.

Astfel, Musk a trecut în revistă noile limite de citire a postărilor:

  • Conturile verificate (conturile ale căror utilizatori plătesc abonamentul lunar pentru a primi ”bifa albastră”) pot citi până la 6000 de mesaje pe zi;
  • Toate conturile neverificate pot citi până la 600 de mesaje pe zi;
  • Noile conturi neverificate sunt limitate la citirea a 300 de postări pe zi.

Vineri, celor care au încercat să acceseze Twitter li s-a spus că trebuie să se autentifice pentru a vizualiza conţinutul. A fost vorba despre o ”măsură de urgenţă temporară”, a explicat Musk. El a spus că rețeaua de socializare ”primea date furate într-atât de mult, încât se degrada serviciul pentru utilizatorii normali”.

Totodată, sâmbătă, după orele prânzului, Twitter-ul s-a confruntat cu probleme tehnice, mulți utilizatori plângându-se că nu pot accesa rețeaua.

scroll to top