Închide

Grad de ocupare de aproape 90% în toate stațiunile de pe litoral

Avatar
Litoral Romania

Foto: Digi24

Timp de citire: < 1 minut

Vârf de sezon pe litoral și aglomerația deja bine cunoscută la sfârșit de săptămână. Agenții economici numără tot mai mulți turiști de la un weekend la altul, în pofida prețurilor în creștere în ultima perioadă.

Plaja de la Eforie nu mai este la fel de aglomerată ca în alți ani. Odată cu înnisiparea, e mai mult loc pentru șezlonguri și cearșafuri. Chiar dacă e spațiu destul, turiștii încearcă să stea cât mai aproape de apă, fie ea bună de îmbăiat sau rece ca gheața, așa cum a fost zilele acestea.

Costinești este stațiunea preferata de cei pentru care aglomerația nu e o problemă. Apa rece, în schimb, da.

Reprezentanții operatorilor de turism de pe litoral spun că se vede că e vârf de sezon. În toate stațiunile, gradul de ocupare se apropie de 90%, informează TVR.

Corina Martin, secretar general, Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii:

Costinești, dar și Eforie se plasează întotdeauna în topul celor mai bune prețuri pentru o vacanță pe litoral.  Atrag turiștii care au un buget ceva mai mic pentru vacanță și au un brand emoțional foarte bun.

Turiștii sunt așteptați pe litoral și cu multe surprize. La acest final de săptămână o cursă în culori a aliniat pe faleza din Mamaia câteva mii de alergători, iar la sfârșitul săptămânii viitoare va avea loc Constanța Air Show, un spectacol de excepție, promit organizatorii la care vor lua parte piloți experimentați la bordul avioanelor de acrobație și nu numai.

scroll to top