Închide

Grădina zoologică din Edinburgh își poate pierde ”vedetele” din cauza problemelor financiare

Avatar
panda, china, bamboo

Fotografie de 995645 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Grădina Zoologică din Edinburgh ar putea fi nevoită să returneze urșii panda închiriați din China, după ce vara trecută s-a confruntat cu pierderi de 2,2 milioane de euro pe fondul restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, arată Euronews.

Perechea de urși panda a fost împrumutată grădinii zoologice scoțiene ca parte a unui acord de 10 ani cu guvernul chinez, care urmează să se încheie în decembrie 2021.

Deși este prea devreme pentru a spune ce se va întâmpla la încheierea contractului, Royal Zoological Society of Scotland (RZSS) spune că acum trebuie să „ia în considerare în mod serios orice posibilitate de a economisi”. În prezent, costă aproximativ 1 milion de euro pe an să închiriezi o pereche de panda gigant din China.

Economiile pot include „evaluarea contractului nostru pentru urșii panda și a costului îngrijirii lor zilnice”, explică David Field, director executiv al RZSS.

Yang Guang și Tian Tian au făcut o impresie extraordinară vizitatorilor noștri în ultimii nouă ani, ajutând milioane de oameni să se conecteze la natură și inspirându-i să se intereseze de conservarea faunei sălbatice”, adaugă Field. Mi-ar plăcea ca ei să poată rămâne încă câțiva ani cu noi și acesta este cu siguranță scopul meu actual.

Din păcate, închiderile cauzate de COVID-19 au avut un „impact financiar uriaș” asupra grădinii zoologice, care primește majoritatea veniturilor sale de la vizitatori. Grădina zoologică a avut porțile închise timp de trei luni în timpul verii.

Deși parcurile noastre sunt deschise din nou, am pierdut aproximativ 2 milioane de lire sterline (2,2 milioane EUR) anul trecut și pare sigur că restricțiile, distanțarea socială și limitarea numărului de vizitatori vor continua pentru o perioadă de timp, ceea ce va reduce și venitul nostru, a mai adăugat Field.

Având în vedere numărul limitat de vizitatori și restricțiile care vor continua, grădina zoologică se confruntă cu un deficit de finanțare care ar putea avea un impact major asupra tuturor proiectelor sale. Unul dintre acestea ar fi ajutorul pentru salvarea speciilor locale.

RZSS este un partener de frunte în proiectul Saving Wildcats, care speră să asigure un viitor pentru pisica sălbatică scoțiană, pe cale de dispariție critică. Aceste mamifere rare sunt pe cale de dispariție, după pierderea habitatului și creșterea crescută a pisicilor domestice. Există doar aproximativ 100-300 de indivizi rămași în sălbăticie, conform Scottish Wildcat Action.

În trecut, proiectul de împerechere a primit finanțare de la Uniunea Europeană, dar după Brexit nu mai este eligibil pentru a aplica. Organizația caritabilă nu poate solicita nici fonduri guvernamentale britanice destinate să ajute organizațiile de animale mai mici.

Este posibil ca unele dintre proiectele noastre de conservare incredibil de importante, inclusiv o linie de salvare vitală pentru pisicile sălbatice din Scoția, să fie nevoite să fie amânate sau chiar oprite, spune Field.

El adaugă că organizația caritabilă este „incredibil de recunoscătoare” pentru tot sprijinul primit până acum, care a contribuit la menținerea ușilor deschise la grădina zoologică din Edinburgh în timpul pandemiei.

scroll to top