Închide

Grevă spontană la CFR. Ce spune ministrul Sorin Grindeanu?

Avatar
Cfr Calatori

Sursa foto: CFR Călători.

Timp de citire: 2 minute

În această dimineață, la ora 8 au oprit lucrul angajații care repară locomotivele, iar de la ora 11 au existat informații privind faptul că și impiegații de mișcare ar fi oprit lucrul și, implicit și circulația trenurilor. Sindicaliștii CFR au anunțat încă de vineri că “vor proroga” circulația trenurilor dacă guvernul le prorogă creșterea de salarii și au cerut o întâlnire luni dimineața cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit Biziday.

Toate trenurile care ar fi trebuit să sosească în Gara de Nord din București au întârzieri, iar călătorii aflați în gară au fost anunțați că își vor primi banii înapoi.

După discuțiile cu sindicaliștii, ministrul Grindeanu nu a fost foarte clar în privința unei înțelegeri privind evitarea opririi trenurilor:

“Am avut în aceasta dimineața întâlniri cu managerii companiilor din CFR, în situația în care niște domni înaintea mea au promis foarte multe lucruri, statutul feroviarilor, mărirea salariilor, facilități de la 1 ianuarie. Pe de alta parte tot acea guvernare spunea ca infrastructura fervoiară trebuie sa dispară. În discuțiile pe care le-am avut, le-am spus o realitate. Este o realitate economica neplăcută sau nesustenabilă. Statul roman s-a angajat prin PNRR în 2022 să eficientizeze aceste companii. Sunt dispus la dialog, dar voi avea ca și coordonate sustenabilitatea economica și jaloanele pe care trebuie să le îndeplinim în 2022. Împreună cu managerii si liderii de sindicat trebuie sa găsim soluții ca veniturile sa crească. Dialogul continua si dupa ședința de guvern”, a declarat ministrul Grindeanu.

La scurt timp după această declarație, prin sistemul de difuzare a mesajelor din Gara de Nord a fost anunțat faptul că ceferiștii au declarat grevă spontană, treburile sunt oprite iar călătorii pot solicita banii înapoi pe bilete.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat, luni, în legătură cu greva spontană de la CFR, că greviștii trebuie să respecte legea și că a avut și va avea discuții în continuare cu managerii companiilor și cu liderii de sindicat. Grindeanu spune că dacă salariile ar fi majorate cu 10% impactul ar fi de 1 miliarde de lei, bani care nu există, transmite Digi 24.

scroll to top