Închide

Grevele din primele două luni au costat Lufthansa peste 100 mil. €. Încă două zile de grevă, marți și miercuri

Avatar
A commercial airplane in a hangar

Fotografie de Joe Ambrogio pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Compania aeriană germană Lufthansa va avea de înfruntat încă două zile de grevă declanșată de personalul navigant din Germania, săptămâna viitoare, ceea ce reprezintă o continuare a numeroaselor zile din primele două luni ale anului în care conflictele de muncă au afectat afacerile companiei, transmite publicația Bloomberg.

Sindicatul german UFO a anunțat că grevele vor afecta toate zborurile care pleacă de pe aeroportul din Frankfurt marți, precum și pe cele de la München de miercuri, potrivit unui comunicat remis presei sâmbătă.

De altfel, chiar sâmbătă zborurile au fost afectate de întârzieri, după greva de două zile din această săptămână, care a afectat personalul de la sol al Lufthansa din Germania. Separat, o altă acțiune de protest a fost organizat de mecanicii de tren de la Deutsche Bahn, care a creat probleme suplimentare celor care au vrut să călătorească în țară.

Cea mai mare economie a Europei s-a confruntat în ultimele săptămâni cu multiple blocaje în transporturi, cauzate de greve sau de blocarea drumurilor de către fermieri, care au protestat împotriva reducerii programelor guvernamentale de subvenții.

Într-un comunicat de presă de joi, Lufthansa a anunțat că veniturile din acest an vor stagna, în cel mai bun caz, așteptându-se ca pierderile din primul trimestru să crească, pe măsură ce compania se va confrunta cu noi conflicte de muncă și cu o scădere a cererii în segmentul transporturilor de marfă, după boom-ul din timpul pandemiei.

Cel mai mare grup de transport aerian din Europa estimează că grevele din ianuarie și februarie au costat compania cel puțin 100 de milioane de euro, sute de mii de pasageri fiind afectați de zborurile anulate din cauza grevelor.

Directorul financiar al Lufthansa, Remco Steenbergen, a declarat că transportatorul își va menține obiectivul de marjă operațională de 8% pentru 2024, însă își menține opțiunea de a-și modifica estimările, în cazul în care protestele vor continua și vor săpa mai mult la rezultatele financiare pe întregul an.

scroll to top