Închide

Grindeanu anunță semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea aeroportului din Tulcea

Avatar
304692427 799459248202048 3966853922052170770 N

foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat, joi, un contract de finanţare pentru modernizarea Aeroportului ”Delta Dunării” din Tulcea, în valoare de 180 de milioane de lei.

“Am semnat astăzi un contract de finanţare pentru modernizarea Aeroportului ‘Delta Dunării’ din Tulcea. Aeroportul va avea 180 de milioane de lei la dispoziţie pentru dezvoltarea unui terminal de pasageri modern şi acces la facilităţi pentru aeronave conform standardelor europene. Fondurile vor fi folosite, mai exact, pentru: modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare alfa (construite în 1973); construirea platformei dedicată activităţilor de degivrare/antigivrare aeronave”, a informat Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit şefului de la Transporturi, în vederea atingerii acestor obiective, terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare (190 de pasageri la ore de vârf).

Totodată, vor mai fi modernizate platforma de îmbarcare – debarcare APRON 1, calea de rulare Charlie (TWY C) cu poziţie izolată, suprafaţa nivelată a benzii căii de rulare, suprafaţa de deservire cu echipamente handling, drumurile de acces şi parcarea auto.

Pe lângă suma asigurată prin fonduri europene (FEDER), la finanţarea acestui proiect vor mai fi alocate sume din bugetul de stat şi din cel al Consiliului Judeţean Tulcea, a precizat ministrul.

Contractul pentru lucrări a fost semnat la începutul lunii august, iar acestea trebuie să fie finalizate până în luna decembrie 2023.

scroll to top