Închide

Grindeanu: Proiectele finanţate din PNRR, în linie dreaptă. Avem și constructorul Secțiunii 1 a Autostrăzii Tg. Mureș – Tg. Neamț

Avatar
399187040 1065992174882086 2683762600391048379 N

foto: Sorin Grindeanu/Facebook

Timp de citire: < 1 minut

Proiectele finanţate din PNRR intră în linie dreaptă. Avem și constructorul Secțiunii 1 a Autostrăzii Tg. Mureș – Tg. Neamț (Grindeanu)

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat, luni, că toate proiectele finanţate din PNRR intră, de astăzi, în linie dreaptă, odată cu desemnarea câştigătorului pentru Secţiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ, parte a Autostrăzii A8. Grindeanu spune că Autostrada va traversa Carpaţii şi va asigura prima conexiunea dintre Moldova şi Transilvania pe o rută de mare viteză.

„Toate proiectele finanţate din PNRR intră, de astăzi, în linie dreaptă odată cu desemnarea câştigătorului pentru Secţiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ, parte a Autostrăzii A8”, afirmă Grindeanu într-o postare pe Facebook.

Ministrul arată că „secţiunea de autostradă Târgu Mureş- Miercurea Nirajului are o lungime de 24,4 km şi include şi contrucţia drumului de legătură cu Autostrada Transilvania”.

„Antreprenorul turc va avea la dispoziţie maximum 6 luni pentru etapa de proiectare şi 24 de luni pentru cea de execuţie. Contractul cu o valoare de 2,46 miliarde lei (fără TVA) prevede inclusiv construcţia a 36 de poduri, pasaje şi viaducte printre care un pasaj cu o lungime de 256 metri”, precizează Grindeanu.

El mai spune că Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ va traversa Carpaţii şi va asigura prima conexiunea dintre Moldova şi Transilvania pe o rută de mare viteză.

scroll to top