Închide

Nestlé intenționează să își dubleze vânzările online până în 2025

Avatar
Nestle Hq

foto: nestle.ro

Timp de citire: < 1 minut

Gigantul alimentar elvețian Nestlé se așteaptă să-și dubleze veniturile din comerțul electronic până în 2025 la un sfert din vânzările totale, prin investiții suplimentare în marketing și tehnologie.

Direct către consumator

Nestlé vrea să stimuleze vânzările pe internet în principal prin propriile canale online, scrie RetailDetail.eu. Procedând astfel, grupul se bazează pe succesul plăcilor de cafea Nespresso și al hranei pentru animale de companie Purina, care sunt din ce în ce mai mult vândute direct consumatorilor prin propriile magazine online.

„Plănuim să ducem vânzările online de la aproximativ 13% în 2020 la 25% în 2025”, a declarat Bernard Meunier, șeful unităților strategice de afaceri, marketing și vânzări ale Nestlé.

În acest scop, compania își va crește semnificativ investiția în marketing digital. Mărimea investiției nu este cunoscută, dar Nestlé a subliniat că va putea acoperi costurile prin resurse proprii și economii.

Anul trecut, gigantul alimentar a înregistrat o cifră de afaceri totală echivalentă cu 80,2 miliarde de euro. În primele nouă luni ale anului 2021, ponderea comerțului electronic în vânzările totale a crescut la 14,1% de la 12,8% cu un an mai devreme.

Colectare de date

Unul dintre motivele pentru care companiile mari (alimentare) încearcă să-și vândă produsele direct consumatorilor este acela de a colecta date despre obiceiurile de cumpărături. Apple și Google au luat măsuri pentru a împiedica agenții de publicitate să urmărească datele utilizatorilor fără consimțământul lor, astfel încât companiile caută alte modalități de a obține date.

Nestlé a spus că investiția sa va genera 400 de milioane de „puncte de date primare” – informații colectate direct de la consumatori. Analizând aceste date, compania își poate optimiza gestionarea stocurilor și poate lansa campanii direcționate pentru a crește vânzările.

scroll to top