Închide

Guvern: Ordonanța care reduce cu 50 de bani prețul carburanților intră în vigoare la noapte

Avatar
petrol, gasoline, diesel

Fotografie de Skitterphoto pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ordonanţa privind reducerea cu 50 de bani a preţului la benzină și motorină va intra în vigoare în această noapte, după ce a fost adoptată în ședința de Guvern de astăzi, potrivit declarațiilor ministrului Energiei, Virgil Popescu, făcute la briefing-ul de la finalul ședinței, citat de Agerpres.

Ordonanța va fi publicată în Monitorul Oficial în această seară și va intra în vigoare mâine, a precizat Virgil Popescu.

”Azi s-a aprobat OUG de reducere cu 50 de bani a prețului la carburanți. 25 de bani sunt suportați de stat și 25 de bani va fi o reducere comercială, aplicată voluntar de lanțurile de benzinării. Ea intră în vigoare în această noapte. Mă aștept să vedem companii care aplică această prevedere. Să le lăsăm un termen scurt pentru ca sistemele fiscale să reflecte aceste schimbări”, a anunțat ministrul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat, la rândul său:

”În situația în care vor exista creștere nejustificate în perioada de aplicare a ordonanței, acestea vor fi încadrate la categoria de acțiuni speculative și vor fi sancționate potrivit ordonanței de urgență date în acest sens.”

scroll to top