Închide

Guvernul de la Londra plănuiește o ”revenire completă” începând cu iulie

Avatar
Padlock on grey metal cable

Fotografie de javier gonzalez pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Premierul britanic Boris Johnson ia în considerare o ieșire etapizată din perioada de restricții cauzate de pandemia de COVID-19, în așa fel încât, începând din luna iulie, toate sectoarele economiei britanice, greu afectate de criză, să poată reveni la normal, potrivit unor planuri guvernamentale despre care a scris prima dată Daily Mail, citat de Reuters.

Premierul va anunța planul de ieșire din restricții la începutul săptămânii viitoare, pe 22 februarie. Anterior, el a declarat că planul de ieșire va fi precaut, dar ireversibil, în condițiile în care Marea Britanie a vaccinat până acum 15,6 milioane de persoane cel puțin cu o primă doză din vaccin.

Publicația citată a oferit câteva detalii despre etapele pe care le presupune planul lui Johnson: în aprilie ar urma să se repornească rezervările pentru vacanțe și să se redeschidă hotelurile mari, iar unele sporturi, precum tenisul și golful, ar putea primi autorizarea să își reia activitățile fără restricții.

Pub-urile, barurile și restaurantele ar trebui să aștepte până în mai, iar redeschiderea completă a acestora ar putea avea loc la începutul lunii iunie.

În privința afacerilor din industria de loisir și divertisment, acestea ar putea să fie nevoite să aștepte până în iulie pentru o revenire cât mai apropiată de normal, dar decizia finală încă nu a fost luată.

În privința revenirii complete la birouri, aceasta ar putea să nu se mai întâmple vreodată în termenii de dinaintea pandemiei. Daily Mail notează că, în viitorul previzibil, angajații vor fi sfătuiți în continuare să lucreze de acasă, în măsura în care se poate.

Johnson i-a avertizat pe britanici să abordeze cu precauție știrile apărute prin ziare în legătură cu planurile sale până la anunțarea unei decizii definitive, întrucât încă vrea să afle mai multe date despre modul în care programul de vaccinare schimbă lucrurile în privința evoluției cazurilor grave și a mortalității cauzate de COVID-19.

Până în prezent, au apărut primele informații despre efectele vaccinărilor din Israel, însă deocamdată datele din Marea Britanie nu sunt suficiente pentru a fundamenta o decizie fermă, a declarat luni Chris Whitty, consilierul șef medical al guvernului de la Londra.

Ceea ce se cunoaște cu siguranță, deocamdată, este că relaxarea acestui val de restricții aflat încă în vigoare – cele mai stricte restricții asupra libertăților personale pe timp de pace din istoria Angliei moderne – va fi însoțită de un program de testare în masă. O măsură de relaxare despre care a fost făcut un anunț oficial este referitoare la deschiderea școlilor, pe data de 8 martie.

scroll to top