Închide

Heineken, inovație privind ambalajele | Decizia care elimină sute de tone de plastic anual

Avatar
Heineken Green Grip

Foto: FoodBev.com

Timp de citire: 2 minute

Heineken a lansat un ambalaj inovator și durabil în mii de retaileri din Marea Britanie, care urmărește eliminarea plasticului din milioane de conserve, notează FoodBev.com. Noul topper de carton al companiei, denumit Green Grip, va înlocui inelele din plastic la lansările lui Heineken, Foster și Kronenbourg 1664 din această vară. 

Pe lângă eliminarea plasticului, noul ambalaj reduce la minimum utilizarea materialelor și reduce deșeurile. Green Grip, alături de îndepărtarea ambalajului cu contracție pe ambalaje de consum, va elimina peste 517 tone de plastic anual – echivalentul a 94 de milioane de saci de plastic.

Heineken Marea Britanie va depăși obstacolele logistice cauzate de Covid-19 prin utilizarea tehnologiei virtuale pentru a ajuta la instalarea utilajelor la fabrica de bere din Manchester. Echipa de aici a folosit ochelari inteligenți pentru a colabora cu ingineri italieni în procesul de instalare și a primit instruire virtuală cu privire la modul de operare a utilajelor, permițând mai multor persoane să respecte regulile de distanțare socială.

“Schimbăm regulile jocului – deja de o bună perioadă de timp, carcasele pachetelor de doze de bere și cidru au fost studiate intens. Lucram la o soluție de câțiva ani – una durabilă, total reciclabilă și complet lipsită de plastic. Este important să fie o inovație care poate fi folosită la scară largă pe sute de milioane de doze în fiecare an”, a spus Michael Gillane, director de marketing, Heineken UK..

Acesta a continuat: „După ce ne-am anunțat intenția în noiembrie anul trecut, suntem extrem de încântați să lansăm Green Grip – topperul nostru fără plastic, reciclabil și compostabil, la început în supermarketurile din Marea Britanie în această vară, în special în perioada aceasta atât de provocatoare. Decizia ușoară ar fi fost amânarea lansării, dar aceasta nu a fost niciodată o opțiune. Utilizarea tehnologiei inovatoare, combinată cu munca grea a echipei noastre din Manchester, a însemnat să rămânem pe cale să realizăm ambiția noastră de a elimina plasticul de unică folosință de pe produsele noastre aflate pe rafturile supermarketurilor. Aceasta este o etapă semnificativă în călătoria noastră ecologistă și așteptăm cu nerăbdare să extindem inovația în restul portofoliului nostru de bere și cidru în 2021.”

La rândul său, James Bull, directorul de mediu și responsabil cu ambalajele de la Tesco, a declarat:

„Avem în plan să eliminăm toate ambalajele care nu sunt reciclabile și în exces din activitatea noastră și lucrăm cu o serie de mărci pentru a realiza acest lucru. Este minunat să vezi Heineken Marea Britanie eliminând plasticul din pachetele de doze de bere – clienții noștri vor să folosească mai puțin plastic, așa că sunt sigur că vor aprecia această schimbare.”

scroll to top