Închide

Heineken România va închide fabrica din Constanţa, în septembrie 2023

Avatar
Green heineken bottle in refrigerator

Fotografie de Isabella Mendes pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Heineken România şi-a anunţat marţi intenţia de a înceta activitatea în fabrica din Constanţa, cu aproximaţie în septembrie 2023 şi că transferă o parte din activitatea acesteia celorlalte trei fabrici din Craiova, Miercurea Ciuc şi Ungheni.

”Heineken România anunţă intenţia de a înceta activitatea în fabrica din Constanţa, cu aproximaţie în septembrie 2023. Suntem mândri de tradiţia noastră în fabricarea berii, din Constanţa, însă fabrica a funcţionat mult sub capacitate de câţiva ani. Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producţie pentru a asigura creşterea şi investiţii suplimentare, pe termen lung”, anunţă compania.

Heineken România va transfera, în timp, elemente ale capacităţilor de producţie şi ambalare ale fabricii din Constanţa către celelalte fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc şi Ungheni, transmite News.ro.

”Vom continua, de asemenea, să investim semnificativ în cele trei fabrici rămase, pentru a ne susţine ambiţia de creştere şi dezvoltare durabilă, păstrând o prezenţă puternică pe piaţa românească şi în comunităţile în care activăm. Cunoaştem impactul pe care această decizie îl are asupra colegilor noştri din Constanţa, ale căror muncă şi dăruire le respectăm şi le apreciem profund. În acest moment, ne concentrăm să îi sprijinim pe colegii noştri în mod corespunzător pe durata acestei tranziţii”, mai arată compania.

Heineken este compania producătoare de bere cu cea mai extinsă prezenţă din lume. Grupul are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere şi cidru internaţionale, regionale şi locale. La nivel mondial, este prezent în peste 70 de ţări, cu peste 80.000 de angajaţi.

În România, compania are peste 1.100 de angajaţi.

scroll to top