Închide

Henkel își ridică prognoza de vânzări în urma reorganizării

Avatar
Henkel

Foto: Henkel

Timp de citire: < 1 minut

Fuziunea ambelor divizii de brand B2C la Henkel este înainte de termen. În plus, lipiciurile grupului FMCG se vând mai bine decât se aștepta. Prin urmare, producătorul de Pritt și Persil își ridică prognoza de vânzări.

Henkel a anunțat o restructurare majoră la începutul acestui an, cu diviziile de Laundry & Home Care și Beauty Care fuzionând într-o nouă divizie: Consumer Brands. În majoritatea regiunilor, această reorganizare este acum înainte de termen. Din octombrie, Wolfgang König va prelua conducerea ambelor divizii, a anunțat Henkel la Ziua Piețelor Financiare, transmite RetailDetail.eu.

În același timp, producătorul Schwarzkopf și Pattex își ridică prognoza de vânzări pentru acest an fiscal. Anterior, grupul se aștepta la o creștere organică a vânzărilor de 4,5 – 6,5 %, dar acum se așteaptă la o creștere a cifrei de afaceri de 5,5 – 7,5 %. Divizia Tehnologii Adhesive, în special, se descurcă remarcabil de bine – tot în trimestrul al treilea.

„În plus, continuăm să lucrăm intens la măsuri cuprinzătoare pentru a compensa pe cât posibil impactul creșterii drastice a costurilor materiilor prime, logisticii și energiei asupra dezvoltării veniturilor noastre”, spune CEO-ul Carsten Knobel.

În timp ce marja EBIT la nivel de grup ar trebui să rămână neschimbată (9 – 11 %), câștigurile pe acțiune vor scădea cu 15 până la 35 %, se teme grupul.

scroll to top