Închide

Concert Coldplay, simultan în mii de cinematografe din 70 de țări. România, pe listă. Unde găsești bilete?

Avatar
Music Of The Spheres Coldplay Live Cinema

Foto: Twitter Coldplay

Timp de citire: 2 minute

Celebra trupă Coldplay a anunțat o transmisie live a turneului mondial “Music Of The Spheres” de pe stadionul River Plate din Buenos Aires, care va fi difuzat în mii de cinematografe din peste 70 de țări pe 28/29 octombrie, printre care și România.

Biletele pentru evenimentul special sunt deja la vânzare, si se găsesc pe website-ul special creat pentru a accesa o proiecție locală pe www.coldplaycinema.live. În România, biletele pornesc de la 55 lei, însă nu toate cinematografele care vor proiecta concertul au pus biletele în vânzare deja

Evenimentul este transmis în direct in America de Nord si America Latina vineri, 28 octombrie, iar în restul lumii se va putea vedea transmisiunea sâmbătă, 29 octombrie, din cauza fusurilor orare locale.

Producția video a fost regizată de Paul Dugdale, castigator la BAFTA si nominalizat la Grammy.

Pasiunea lui pentru muzica si film l-a determinat sa scrie si sa regizeze documentare si filme de concert pentru unii dintre cei mai mari artisti ai lumii, printre care Adele, The Rolling Stones, Harry Styles, Taylor Swift, Coldplay, Ariana Grande, Ed Sheeran, Miley Cyrus, Shawn Mendes, Maluma, Madonna, The Prodigy, Paul McCartney, Green Day si multi altii.

Coldplay a anuntat un nou turneu european pentru 2023, iar datele includ primele confirmari ale turneului in Marea Britanie, Portugalia, Spania, Italia, Elvetia, Danemarca, Suedia si Tarile de Jos pentru 2023.

Turneul aduce mai multe noutati in privinta sustenabilitatii, dar si un sistem inovator prin care oamenii cu deficiente de auz se pot bucura de concerte lor, insa momentan, toate concertele deja programate sunt soldout.

Cea mai bine vândută trupă britanică a acestui secol

Coldplay a devenit nu doar una dintre cele mai celebre trupe rock din punct de vedere comercial, ci una dintre cele mai populare trupe indragite de participantii la concerte, datorita muzicii lor deosebite si a atitudinii hiper-concert, care se reflecta cu succes in fiecare show.

In ultimele spectacole, trupa a folosit efecte speciale cu lumini si sunete, inovatii tehnologice si moduri neobisnuite de a interactiona cu publicul.

De-a lungul timpului, Coldplay a castigat numeroase premii Grammy, devenind faimoasa odata cu lansarea single-ului Yellow. Lansat in 2008, albumul „Viva la Vida or Death and All His Friends” a fost premiat cu doua premii Grammy, pentru „Cel mai bun album rock al anului” si pentru „Cea mai buna formatie”. Tot din acest album face parte si hit-ul Viva la Vida care a primit premiul Grammy pentru „Cantecul anului 2008.” In acelasi an, la Q Awards, trupa britanica a castigat premiul pentru The Best Act in the World Today.

Trupa Coldplay a castigat sapte premii Grammy, opt  premii Brit Awards si cinci NME Awards.

In anul 2011, Mylo Xyloto – cel de-al cincilea album de studio al trupei britanice, un album-concept despre dragoste – a depasit recordul celor mai vandute copii digitale ale unui album. Doar in prima saptamana, pe iTunes s-au vandut peste 500.000 de copii digitale. In total au fost vandute peste 20 milioane de copii digitale.

scroll to top