Închide

Henkel se luptă cu creșteri drastice ale prețurilor materialelor și logisticii

Avatar
but don’t actually

Fotografie de Erik Binggeser pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Vânzările Henkel sunt în creștere, dar profiturile nu țin pasul. În prima jumătate a anului, producătorul de produse de îngrijire personală a suferit din cauza creșterii puternice a prețurilor materiilor prime.

Vânzările au crescut cu aproape 9 % în prima jumătate a acestui an, la 10,91 miliard de euro. Cu toate acestea, compania nu a reușit să facă față creșterii prețurilor. Prin urmare, profitul brut (EBIT) a scăzut cu 18,7 %, până la 1,17 miliard de euro. Profitul net a fost redus la jumătate de la 942 milioane la 447 milioane, potrivit RetailDetail.eu.

Producătorul Persil și Schwarzkopf vorbește despre o situație de piață foarte provocatoare, dând vina pe creșterea drastică a prețurilor materialelor și logisticii.

„În ciuda creșterilor semnificative de preț, a managementului strict al costurilor și a îmbunătățirilor ulterioare ale eficienței, aceste efecte nu au putut fi compensate pe deplin”, explică compania.

Restructurarea în curs se dovedește, de asemenea, costisitoare. Până la începutul anului 2023, grupul FMCG dorește să fuzioneze cele două divizii de consumatori – Frumusețe și Îngrijire la domiciliu – într-o singură divizie. În același timp, însă, compania își revizuiește portofoliul de mărci: toate operațiunile și mărcile cu o cifră de afaceri totală mai mică de un miliard de euro sunt în prezent în curs de revizuire. Mai mult, ca răspuns la războiul din Ucraina, grupul se retrage complet din Rusia și Belarus.

În prima jumătate a anului, Henkel a cesionat deja câteva mărci mai mici din categoria de îngrijire a frumuseții; până la sfârșitul anului, ramura urmează să fie mai slăbită. De asemenea, ramura de frumusețe pentru consumatori a fost singura care a suferit o scădere a vânzărilor în ultima jumătate de an. În iulie, însă, grupul a achiziționat produsele de coafură de la Shiseido pentru a pătrunde în continuare pe piața de îngrijire profesională de succes.

scroll to top