Închide

Hidroelectrica se listează astăzi la Bursa de Valori Bucureşti

Avatar
Vidraru 4

Foto; hidroelectrica.ro

Timp de citire: 2 minute

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, reprezentanţi ai pieţei financiar-bancare, ai autorităţii publice centrale şi directori de companii vor participa miercuri la evenimentul de listare a companiei Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

“Hidroelectrica, lider în producţia de energie în România, debutează la bursă în urma celui mai mare IPO din istoria bursei noastre”, notează BVB.

La eveniment vor participa, printre alţii, Adrian Tănase, director general Bursa de Valori Bucureşti, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Bogdan Badea, preşedintele Hidroelectrica, Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial Departamentul Politici Economice şi Sociale, Adrew Noble LVO, Ambasadorul Marii Britanii, Johan Meyer, manager de portofoliu Fondul Proprietatea, Manraj Sekhon, CIO, Templeton Global Equity Investments & Co-CEO, Templeton Asset Management.

Suprasubscrierea acţiunilor Hidroelectrica de 4,7 ori reprezintă un semnal de încredere pentru companie şi deschide un nou capitol pentru micii investitori, consideră Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

“Listarea Hidroelectrica bifează mai multe premiere pe piaţa de capital şi arată că Bursa de Valori Bucureşti beneficiază de o bună lichiditate a pieţei, dar şi că România este o economie cu un potenţial mare de creştere. Într-un context global marcat de incertitudine, suprasubscrierea acţiunilor de 4,7 ori reprezintă un semnal de încredere pentru Hidroelectrica. În plus, deschide un nou capitol pentru micii investitori, iar pentru noi, la BCR, este un semnal că trebuie să scalăm demersurilor de democratizare a accesului la informaţii de educaţie financiară şi dezvoltare investiţională. Ne bucurăm să fim parte din acest IPO de anvergură, atât din rolul de Codeţinători ai Registrului de Subscrieri, dar şi prin prisma faptului că Erste Group Bank AG, grupul bancar din care BCR face parte, este unul dintre Coordonatorii Globali ai acestei tranzacţii. (…) Considerăm că această ofertă a fost o oportunitate strategică, atât pentru investitorii locali, cât şi pentru cei internaţionali, să devină acţionari pentru un producător european de energie verde, care nu este doar un megatrend, ci una dintre industriile esenţiale pentru un viitor mai bun”, a declarat Sergiu Manea.

Banca Comercială Română SA a acţionat în calitate de Deţinător Comun al Registrului de Subscrieri în cadrul Ofertei Publice de Vânzare Hidroelectrica şi a oferit investitorilor retail cele mai multe opţiuni de tranzacţionare: 100% digital prin George şi aplicaţia BCR Broker, prin telefon sau direct în unităţile BCR.

Fondul Proprietatea a încasat venituri brute în sumă de 8,064 miliarde lei (excluzând orice opţiune de supra-alocare) în urma ofertei publice iniţiale derulate în legătură cu acţiunile Hidroelectrica, conform unui raport remis, luni, Bursei de Valori Bucureşti.

Hidroelectrica a anunţat miercuri că preţul de ofertă stabilit în cadrul ofertei publice iniţiale derulate de Fondul Proprietatea cu privire la acţiunile deţinute la Hidroelectrica a fost stabilit la 104 lei/acţiune oferită, ceea ce implică o capitalizare de piaţă de 46,8 miliarde de lei (9,4 miliarde euro).

scroll to top