Închide

Hipiotul electric | Volkswagen, succes deplin cu modelul de minibus electric ID Buzz

Avatar
Vw Id Buzz

Sursa foto: Volkswagen AG.

Timp de citire: 2 minute

Varianta electrificată a legendarului minibus hippie al nemților de la Volkswagen – ID Buzz – înregistrează un succes remarcabil, chiar înainte ca primul exemplar să fie livrat cumpărătorilor. Modelul este deja aproape sold-out, chiar cu câteva luni înainte de începerea livrărilor, numărul comenzilor în avans depășind acum pragul de 10.000, impulsionate de cererea excepțională din Norvegia, urmată de piața-mamă, Germania, scrie versiunea europeană a site-ului de specialitate Autonews.

Aproximativ o treime din precomenzi au fost plasate din Norvegia, unde au fost comandate 3.400 de exemplare ID Buzz. Pe locul doi urmează Germania, cu 2.500 de comenzi, adică un sfert din volumul total. Alte 1.100 de comenzi au venit din Olanda, iar 1.000 din Belgia.

Angajații de la fabrica Volkswagen din Hanovra, unde este construit ID Buzz, au fost informați cu privire la aceste date printr-un e-mail primit din partea șeful de vânzări al diviziei de vehicule comerciale din cadrul grupului, Lars Krause, potrivit publicației germane Automobilwoche.

”10.000 de comenzi, fără ca vreun model să fi ajuns măcar la vreun dealer, darămite la vreun client care să o fi putut conduce. Este pur și simplu uluitor!”, a scris Krause în e-mail-ul citat.

Producția de serie a început la fabrica de la Hanovra în luna mai, primele vehicule urmând să fie livrate clienților în octombrie.

Până la sfârșitul anului, vor fi produse 15.000 de vehicule, ceea ce înseamnă că două treimi din producția programată pentru acest an a fost deja vândută.

Planurile constructorului german de automobile este ca anul viitor să fie produse 60.000 de exemplare ID Buzz, iar în anii următori producția ar putea ajunge până la 130.000 pe an.

”Sunt foarte încântat că ID Buzz și ID Buzz Cargo se vând deja atât de bine. La urma urmei, suntem încă în faza de pre-lansare, înainte de lansarea pe piață, iar în Franța și Marea Britanie precomenzile nici nu au început”, a continuat Krause.

În luna mai, Lars Krause declara că Europa va fi considerată piața principală vizată de modelul ID Buzz în ceea ce privește volumele, dar a precizat că vânzările din SUA ar putea atinge, în câțiva ani, niveluri similare.

Livrările în SUA sunt programate să înceapă la începutul anului 2024.

Prețurile pentru ID Buzz încep de la 54.430 euro în Germania – pentru versiunea Cargo – și 64.581 euro pentru versiunea Pro, cu cinci locuri pentru pasageri.

În ce privește planurile de viitor, Volkswagen vrea să convertească la versiunea full-electrică și modelele comerciale Transporter 6.1, furgoneta de marfă e-Crafter și camper-ul California.

scroll to top