Închide

Carlsberg a depășit nivelurile de vânzări dinainte de pandemie

Avatar
Carlsberg draft beer

Fotografie de Elin Tabitha pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Grupul danez de bere Carlsberg a depășit nivelurile de vânzări dinainte de pandemie și acum poate viza următorul obiectiv: să devină neutru în carbon, potrivit RetailDetail.eu.

Al treilea grup de bere din lume ca mărime a avut o primă jumătate a anului 2022 puternică. În ciuda provocărilor (producătorul de bere danez este puternic expus la Ucraina și Rusia), Carlsberg a depășit cu mult nivelurile dinaintea pandemiei din 2019. Mai mult, compania spune că nu se confruntă cu niciun impact al inflației crescute asupra rezultatelor sale.

Vânzările au crescut cu 23,6 %, până la 35,4 miliard de coroane daneze (4,8 miliarde de euro), puternic ajutate de efectele pozitive ale cursului de schimb. Volumul de bere vândut a crescut cu 8,9 %, Europa de Vest vânzând cu 10,2 % mai multă bere și Asia cu 13,2 % mai mult.

„Când oamenii cheltuiesc mai puțin în vacanțe, mașini sau un frigider nou, vor să bea cel puțin o bere premium la sfârșitul zilei”, a declarat CEO-ul Cees ‘t Hart pentru ziarul olandez FD.

Carlsberg a fost nevoit să anuleze aproximativ 10,4 milioane de coroane (1,5 milioane de euro) în Rusia și Ucraina din cauza războiului, care a contribuit la terminarea profitului net sub zero. Redresarea sectorului ospitalității și performanța puternică din Asia au determinat o creștere puternică a profitului operațional (+ 35,9 %), dar aceasta a fost parțial compensată de costurile mai mari pentru prețurile materiilor prime și energie.

Carlsberg lansează, de asemenea, un nou program de durabilitate numit „Împreună către ZERO și dincolo”, cu care producătorul de bere urmărește acum o emisie netă de carbon de zero până în 2040. Cu programul anterior, grupul danez a redus deja emisiile de carbon cu 40. % și consumul de apă pe hectolitru de bere cu 21 % din 2015.

„Vrem să le oferim consumatorilor să se bucure de bere grozavă, lăsând în același timp cea mai mică amprentă de carbon posibilă. Pentru a face acest lucru, nu lăsăm nimic neatins, de la cerealele și apa pe care le folosim la prepararea berii, până la reciclarea sticlelor și a conservelor goale după ce ai savurat berea. Acesta este lucrul corect de făcut, pentru afacerea noastră și pentru societate”, a concluzionat CEO-ul Cees ‘t Hart.

scroll to top