Închide

H&M a retras de pe rețelele de socializare o reclamă la uniformele școlare

Avatar
H&M fashion store in Osaka, Japan

Fotografie de Sei pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

H&M a retras de pe rețelele de socializare o reclamă la uniformele școlare din cauza plângerilor că “sexualizează” copiii. Internauții și-au exprimat îngrijorările cu privire la o reclamă care conținea imaginea a două fetițe îmbrăcate în uniforme și sloganul: “Atrageți toate privirile cu moda H&M Back to School”.

H&M și-a cerut scuze și a retras o reclamă la uniforme școlare în Australia, după ce utilizatorii de pe rețelele de socializare s-au plâns că aceasta sexualizează copiii.

“Am eliminat această reclamă”, a declarat gigantul suedez al modei pentru CNN. “Ne pare profund rău pentru jignirea pe care a provocat-o și analizăm modul în care prezentăm campaniile pe viitor”.

Anunțul prezenta două eleve de școală primară îmbrăcate în uniformă, cu sloganul “Atrageți toate privirile cu moda H&M Back to School”. Reclama retailerului a stârnit reacții negative pe rețelele de socializare, unde utilizatorii au spus că este “înfiorător”, “deranjant” și au menționat propriile povești despre cum au fost “urmărite cu privirea” când încă erau la școală.

Scriitoarea australiană Melinda Tankard Reist, care spune că lucrarea sa abordează sexualizarea și daunele pornografiei, a fost printre primii pe rețelele de socializare care s-a opus anunțului.

scroll to top