Închide

H&M se restructurează: 1.500 de locuri de muncă urmează să fie tăiate

Avatar
H&M

Fotografie de Kishor pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Grupul H&M va reduce aproximativ 1.500 de locuri de muncă. Reducerile fac parte din planul de reducere a costurilor anunțat de grupul suedez de modă în septembrie, transmite RetailDetail.eu.

H&M își dezvoltă planul de restructurare, reducând aproximativ 1.500 de angajați ai grupului de modă. Deși compania nu dezvăluie încă unde se vor face exact concedierile, se spune că angajații afectați vor primi ajutor în căutarea „următorul pas”.

Gigantul suedez al modei a anunțat în septembrie un plan de reducere a costurilor, prin care grupul își propune să îmbunătățească eficiența și mai ales să reducă costurile administrative și generale. CEO Helena Helmersson a declarat că organizația este în curs de revizuire.

Programul urmărește să realizeze economii anuale de 2 miliarde de coroane suedeze (180 de milioane de euro) din a doua jumătate a anului 2023. În al patrulea trimestru curent, care se desfășoară între 1 septembrie și 30 noiembrie, H&M va rezerva, totuși, un cost de restructurare de doar peste 800 de milioane de coroane suedeze.

Analizele recente ale Graydon și WPP Belgium au arătat deja că mulți retaileri se află în prezent în zona de pericol. Rezervele lor sunt epuizate după cel puțin trei ani tulburi și continuarea inovării devine dificilă.

scroll to top