Închide

H&M, Zara, Mango și alte branduri populare de fast fashion, interzise de o platformă de modă

Avatar
Vestiaire2

foto: ecotextile.com

Timp de citire: 2 minute

Platforma de revânzare de produse second-hand Vestiaire Collective a declarat că va extinde interdicția de a comercializa produse fast fashion, în încercarea de a-și continua eforturile de combatere a risipei în industrie.

În timp ce în 2022, interdicția a avut un impact asupra unor companii precum Boohoo, Pretty Little Thing, Asos și Shein, acum compania va interzice definitiv de pe platforma sa și Gap, Zara, Urban Outfitters, Uniqlo, Mango, Benetton, Bershka, Oysho și H&M, printre altele.

La fel ca interdicția anterioară, această măsură vine înaintea Black Friday și contribuie la planul de trei ani al Vestiaire de a contracara practicile nesustenabile din domeniul modei și, în cele din urmă, de a elimina toate mărcile fast fashion din oferta sa, anunță Fashion United.

În cadrul acestei inițiative, Vestiaire colaborează cu Fundația Or, care se ocupă de creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește deșeurile de îmbrăcăminte, în special în Ghana, unde, conform rapoartelor, 15 milioane de articole de modă sosesc pe piața Kantamanto în fiecare săptămână.

Această ultimă inițiativă a fost anunțată într-o scrisoare pe site-ul Vestiaire de către fondatoarele Fanny Moizant și Sophie Hersan, care au declarat că motivul pentru care au lansat această interdicție se datorează producției mari și creșterii cantității de deșeuri textile.

În scrisoare se precizează următoarele:

“În fiecare an, industria modei produce 100 de miliarde de articole de îmbrăcăminte. Numai Zara și H&M produc mai mult de un miliard de articole de îmbrăcăminte pe an.

“Pe măsură ce consumăm mai mult și purtăm mai puțin, 92 de milioane de tone de deșeuri textile sunt aruncate anual – majoritatea provenind de la mărcile fast fashion. Această cantitate este suficientă pentru a umple Empire State Building în fiecare zi și are un impact major asupra mediului și social.”

În schimb, Vestiaire îndeamnă oamenii să “gândească mai întâi, să cumpere apoi”, o mișcare pe care o completează cu introducerea unui voucher de 400 de euro, la care clienții pot participa prin intermediul site-ului său de socializare.

scroll to top