Închide

Mastercard își dublează efortul de combatere a fraudei crypto cu ajutorul unei asocieri AI

Avatar
cryptocurrency, crypto, bitcoin

Fotografie de TamimTaban pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Mastercard își dublează eforturile de detectare și prevenire a fraudelor care sunt direcționate prin intermediul schimburilor de criptomonede, potrivit CNBC.

Compania a declarat în exclusivitate pentru CNBC că a încheiat un parteneriat cu Feedzai, o platformă tehnologică de reglementare care își propune să combată spălarea de bani și escrocheriile financiare online cu ajutorul inteligenței artificiale.

Prin intermediul parteneriatului, Feedzai se va integra direct cu platforma CipherTrace Armada a Mastercard, care este folosită pentru a ajuta băncile să monitorizeze tranzacțiile de la peste 6.000 de burse de criptomonede pentru a detecta fraude, spălare de bani și alte activități suspecte.

CipherTrace Armada va fi încorporată direct în tehnologia Feedzai, în loc să fie accesată prin intermediul unei API, sau interfață de programare a aplicațiilor, Feedzai “inhalând” datele pentru a permite alerte în timp real cu privire la tranzacțiilede criptomonede suspecte.

“Acest lucru va crește detectarea fraudelor prin protejarea consumatorilor neavizați, dar va detecta și potențialele activități de spălare de bani și conturi de muls”, a declarat pentru CNBC directorul general și cofondatorul Feedzai, Nuno Sebastio. Conturile de catâr sunt conturi de utilizatori pe care escrocii le exploatează pentru a-și spăla fondurile obținute în mod ilicit.

Se estimează că 40% dintre tranzacțiile frauduloase ies direct dintr-un cont bancar către o bursă de criptomonede în prezent, potrivit datelor Feedzai.

Asocierea va oferi, de asemenea, Mastercard acces la inteligența artificială a Feedzai. Feedzai spune că software-ul său poate identifica și bloca tranzacțiile suspecte în câteva nanosecunde – dar și recunoaște tranzacțiile care sunt legitime.

Platforma RiskOps a Feedzai analizează tranzacții în valoare de peste 1,7 trilioane de dolari anual. Având sediul central în Coimbra, în Portugalia, și San Mateo, California, în Silicon Valley, firma deține aproape 100 de brevete și obține în medie 10 brevete pe an pentru a-și proteja tehnologia.

“Numeroase bănci care cred că împiedică tranzacțiile ilegitime cu criptomonede blochează, de fapt, doar tranzacțiile care implică entitățile larg recunoscute și reglementate din cadrul spațiului criptografic și omit restul”, a declarat Sebastio.

scroll to top