Închide

Hornbach se urnește ardelenește. Magazinul din Cluj, întârziat de vreme și vremuri

Avatar
Foto Hornbach

Foto: hornbach.de

Finalizarea celui dintâi magazin de bricolaj de la Cluj-Napoca al grupului german Hornbach s-a amânat în 2021, cu toate că despre acest proiect se vorbește deja de mulți ani, conform Ziua de Cluj.

În prezent, magazinele Hornbach deservesc mai ales zona Bucureştiului, existând totuși câte unul în Timişoara, Sibiu, Braşov și Oradea. Anul trecut, şapte magazine noi cu materiale de construcţii, dintre care unul de tip outlet, au completat piaţa de bricolaj din România.

Cel puţin şase magazine noi de acest fel ar urma să îşi deschidă porțile în următorii doi ani în România, sub brandurile Leroy Merlin, Hornbach şi MAM Bricolaj, reprezentând investiții de 60 de milioane de euro, arată datele centralizate pe baza anunţurilor făcute de companii.

În 2020, germanii de la Hornbach spuneau, la deschiderea magazinului din Oradea, că au început să dezvolte un magazin nou în Cluj, ca parte a strategiei de extindere a reţelei de pe piaţa locală. O unitate nouă este prevăzută şi în Constanţa.

La Cluj-Napoca, magazinul este programat la intersecția străzilor Fabricii de Zahăr – Câmpina, pe un teren de 4 ha. La Constanţa, lucrurile erau atunci într-o fază mai incipientă decât la Cluj. A fost ales terenul şi se lucra la obţinerea autorizaţiei de urbanism, deschiderea urmând să aibă loc după cea de la Cluj-Napoca.

În privința magazinului din cartierul clujean Mărăști, conducerea filialei din România spunea că peste iarnă lucrurile se pot decala din cauza vremii. Retailerul german de materiale de construcţii a ajuns la investiţii de 175 de milioane de euro de la intrarea pe piaţa locală, din 2007. Investiția din Bihor a fost de 28,5 milioane de euro.

Hornbach deţine în România cele mai mari magazine de materiale de construcţii ca suprafaţă, în condiţiile în care competitorii au suprafeţe sub 20.000 mp. Principalii săi concurenți sunt Dedeman, Leroy Merlin, Brico Depot.

Compania este originară din Germania și se ocupă cu vânzarea de materiale de construcții, produse pentru amenajare a casei și grădinărit. Aceasta este prezentă în nouă țări europene, cu 158 de magazine, la nivel global, grupul numărând 20.000 de angajați.

scroll to top