Închide

#InvestimÎnRomânia: Bonami, retailer ceh online home&deco, deschide magazine fizice în România

Avatar
Bonami

Foto: Bonami

Bonami.ro, retailer ceh de produse home&deco, vrea să deschidă două showroom-uri offline în România, în a doua parte a anului. Retailerul online a făcut o mișcare surprinzătoare anul trecut când, în plină pandemie, a deschis primul magazin fizic, în Cehia.

Sub hashtag-ul #InvestimînRomânia, redacția afaceri.news continuă seria de materiale care prezintă idei de afaceri, antreprenori curajoși și investiții în România din toate ramurile economice și din toate regiunile țării.

“În 2021 plănuim să deschidem două showroom-uri în România, în a doua jumătate a anului, dacă vor fi condiții favorabile. Strategia urmată de noi este cea omnichannel, showroomul fiind atât un spațiu pentru a studia gamele noastre, cât și pentru a ridica produse, a le returna sau a le schimba. Este, de asemenea, locul în care specialiștii noștri acordă clienților consultanță. Ne dorim să putem extinde anul acesta, și în România, posibilitatea de livrare a pieselor mari de mobilier prin flota proprie. Aceasta ar însemna un transport mai sigur și mai rapid către clienți”, a declarat Pavel Vopařil, CEO Bonami, pentru retail.ro. 

În vara anului trecut, într-o perioadă în care pandemia de Covid-19 a închis magazinele fizice și a afectat grav activitatea retailerilor care nu vindeau și online, Bonami a inaugurat primul magazin offline, în zona de cumpărături Cerný Most din Praga, Republica Cehă. Retailerul a continuat expansiunea rețelei offline, cu focus pe extinderea regională.

Într-un interviu acordat retail.ro în septembrie, Pavel Vopařil, CEO Bonami, spunea:

„Pentru perioada imediat următoare, prioritatea o reprezintă deschiderea cât mai rapidă a unei rețele ample de magazine, ce servesc și ca showroom și ca puncte de ridicare a comenzilor, în primul rând în Slovacia și Ungaria, urmând apoi România și Polonia. Este un mod mult mai plăcut și comod pentru clienții noștri de a-și ridica produsele de dimensiuni mici și mijlocii. Aceste locații reprezintă, de asemenea, oportunitatea de a vedea diferite colecții, de a primi sfaturi privind amenajarea, de a studia mostre textile, și, nu în ultimul rând, de a returna comenzi sau folosi perioada de garanție”.

Anul trecut, retailerul home&deco a bifat afaceri de 10 milioane de euro pe piața românească, în creștere cu 45%.

“Începutul de an a fost mai lent, însă ulterior vânzările s-au accelerat și au crescut constant, culminând, bineînțeles, de Black Friday. Suntem mulțumiți de rezultate, deja privim cu încredere către 2021”, spune Pavel Vopařil.

Anul trecut, segmentul textil și cel al accesoriilor pentru casă au înregistrat creșteri importante. Mobilierul pentru exterior este o altă categorie care a bifat rezultate bune. Pe de altă parte, mobilierul a avut o evoluție mai lentă, a mai spus reprezentantul Bonami.

Pentru 2021 retailerul ceh țintește afaceri de 13 milioane de euro în România și 100 milioane de euro în toate țările în care este prezent: Cehia, Slovacia, Polonia, România și Ungaria.

***

Proiectul #InvestimînRomânia se dorește unul de natură să încurajeze investițiile în România, menținerea capitalului în țară, păstrarea locurilor de muncă la noi acasă și dezvoltarea regională de durată.

Dacă proiectul vostru se încadrează obiectivelor enunțate mai sus, suntem deschiși să popularizăm orice companie mare sau mică, IMM sau antreprenor din orice domeniu economic. Trimiteți datele sumare despre proiect pe adresa [email protected] și vă vom contacta cu celeritate.

Avem încredere în România, #InvestimÎnRomânia!

scroll to top