HSBC a cumpărat, cu o liră sterlină, filiala britanică a falimentarei Silicon Valley Bank

, , ,
Autor:    -  
Hsbc building in close up shot
Fotografie de Yusuf Miah pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Grupul financiar-bancar britanic HSBC a decis să cumpere filiala din Marea Britanie a băncii falimentare Silicon Valley Bank (SVB UK), spre ușurarea companiilor de tehnologie din Marea Britanie, cu o expunere semnificativă la banca americană, scrie BBC.

Clienții SVB UK vor avea de acum acces la conturile și la banii lor, activitățile reintrând în normal.

Discuțiile, care au durat toată noaptea, au fost purtate la cel mai înalt nivel, de către premierul de la Londra, Banca Angliei și Trezorerie. Tranzația nu implică banii contribuabililor, potrivit sursei citate.

HSBC a anunțat că a plătit doar 1 liră sterlină pentru filiala britanică a SVB.

Înființată în 1983, SVB a oferit finanțare pentru aproape jumătate din companiile americane din domeniul tehnologiei și al asistenței medicale susținute de capital de risc.

Problemele sale au ieșit la iveală săptămâna trecută, când a dezvăluit că are nevoie urgentă de fonduri. Miercuri, compania și-a prezentat planurile de a strânge peste 2 miliarde de dolari de la investitori pentru a umple o lipsă în finanțele sale, creată de vânzarea unei părți din portofoliul său de obligațiuni, care a fost grav afectat.

SVB a scos la vânzare obligațiunile, deoarece unii clienți și-au retras banii de la bancă. Acțiunile SVB s-au prăbușit joi cu 60%. Tranzacționarea acțiunilor a fost întreruptă vineri, pe fondul unor informații potrivit cărora banca, incapabilă să strângă toți banii de care avea nevoie, ar fi căutat un cumpărător.

Apoi, autoritățile de reglementare din California au intervenit, închizând banca și apelând la US Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) pentru a acționa ca administrator judiciar. Silicon Valley Bank avea active totale de aproximativ 209 miliarde de dolari și depozite totale de 175 miliarde de dolari la sfârșitul anului trecut, potrivit FDIC.

Ca un semn că îngrijorările se extind și în alte părți ale sectorului bancar, acțiunile altor creditori au scăzut și ele.

JPMorgan Chase (JPM), Bank of America (BAC), Wells Fargo (WFC) și Citigroup (C) au suferit joi scăderi cuprinse între 4% și 7%.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!