Închide

Ia banii și fugi! Un muncitor a primit, din greșeală, 330 de salarii și s-a făcut nevăzut

Avatar
🔴 I worked a lot to create this image, please consider sending a small donation to support my work.►► My Paypal link is in my profile Thank you so much

Fotografie de Mathieu Stern pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Poate că v-a trecut prin cap și vouă acest scenariu: ce aș face dacă mi-ar intra, într-o lună, din greșeală, mai mulți bani decât salariul obișnuit pentru luna respectivă? Probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este, cu siguranță, una mică, mai ales dacă ar fi vorba despre o sumă cu adevărat mare de bani. Mai degrabă, s-ar întâmpla opusul, nu-i așa? Ei, bine, tocmai i s-a întâmplat unui muncitor la o fabrică de carne din Chile, iar acum omul este de negăsit.

Protagonistul este un muncitor de la Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), una dintre cele mai importante companii din sectorul cărnii din Chile. Bărbatul a mers să verifice soldul cardului în ziua de salariu, când și-a dat seama că și-a primit salariul obișnuit… înmulțit cu 330!

Cu un salariu obișnuit de 500.000 de pesos, adică aproximativ 515 de euro, primit pentru îndeplinirea atribuțiilor sale de asistent de birou, omul a fost surprins să vadă cum banii de pe cardul său s-au înmulțit până la 165.398.851 de pesos, adică undeva peste 170.000 de euro, scrie publicația spaniolă La Razón, care citează ziarul chilian Diario Financiero.

Momentul care a declanșat toată această poveste de film este o eroare făcută de o angajată a departamentului de salarizare al companiei la introducerea statelor de plată ale angajaților.

De altfel, la început chiar muncitorul în cauză fusese cel care a raportat eroarea petrecută la încasarea salariului său lunar. Însă, mai departe, în doar 24 de ore totul s-a dat peste cap.

După ce a sesizat conducerea și a acceptat să restituie banii plătiți din greșeală în plus, promițând că va merge la prima oră a dimineții la o agenție a băncii care a emis cardul, a doua zi a dispărut fără urmă. Compania, constatând că nu a încasat de la el suma de bani plătită degeaba, a încercat să ia legătura cu angajatul. Fără succes!

Omul a refuzat să răspundă apelurilor repetate din partea șefilor săi, pe motiv că adormise. Din același motiv, spune el, nu a reușit să ajungă nici la bancă, așa cum spusese anterior, pentru a face plata salariilor încasate în plus.

Nu s-a dus nici la serviciu.

Nici în ziua aceea, nici în altă zi. Pur și simplu, s-a evaporat, fără a returna niciun peso.

Totuși, faptele sale ajuns nu au rămas fără urmări.

Câteva zile mai târziu, angajatul a trimis companiei, prin intermediul unei firmei de avocatură, un aviz de demisie de la locul de muncă.

Compania a inițiat o plângere penală pentru o presupusă infracțiune de deturnare de fonduri și însușire necuvenită de foloase materiale, încercând să-l convingă pe fostul lor angajat că banii primiți nu corespund plății niciunui serviciu pe care l-ar fi făcut și, prin urmare, și i-a însușit în mod ilegal.

Deocamdată, încă nimeni nu știe unde se află omul, cele două părți discutând doar prin intermediul avocaților.

scroll to top