Închide

IAG comandă 50 de avioane Boeing 737 MAX, în valoare de 6,25 miliarde de dolari

Avatar
boeing 737, airplane, aeroplane

Fotografie de nickyhardinguk pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

IAG, proprietarul British Airways, a convenit să comande 50 de avioane Boeing 737 MAX, cu livrare între anii 2023 şi 2027, într-un vot de încredere faţă de producătorul de avioane american aflat în dificultate, transmite Reuters.

Comanda pentru 25 de avioane 737-8-200 şi 25 de aeronave 737 MAX 10, pentru a fi utilizate pentru curse pe distanţe scurte, de către companiile aeriene deţinute de IAG, este în valoare de 6,25 miliarde de dolari la preţuri din listă, deşi compania a declarat că a negociat o reducere substanţială, aşa cum se obişnuieşte în industrie.

IAG, care deţine Aer Lingus din Irlanda şi Iberia şi Vueling din Spania, pe lângă British Airways, are şi alte 100 de opţiuni de cumpărare ca parte a acordului, care este supus aprobării acţionarilor.

”Adăugarea noilor Boeing 737 este o parte importantă a reînnoirii flotei IAG destinată curselor pe distanţe scurte”, a declarat directorul general al IAG, Luis Gallego, într-un comunicat.

Acordul nu se ridică la un angajament neobligatoriu pentru 200 de avioane 737 MAX, plasat sub conducerea fostului director general Willie Walsh la Paris Airshow 2019, care a fost un element de salvare binevenit pentru Boeing atunci când modelul era consemnat la sol după două prăbuşiri fatale.

Dar comanda fermă pentru avioanele 737 MAX 10 ,de la un client de top, este un semnal important pentru piaţă într-un moment în care Boeing se confruntă cu o luptă din ce în ce mai mare pentru a câştiga certificarea celei mai mari variante MAX înainte ca un nou standard de siguranţă privind alertele din cockpit să intre în vigoare, la sfarsitul anului.

Sănătatea financiară a Boeing depinde de reluarea livrărilor de acvioane 787 Dreamliners şi de compensarea stocurilor de avioane MAX, au spus directorii companiei şi analiştii.

scroll to top