Închide

Iată de ce dorm cu poza lui Putin sub pernă! Profitul Raiffeisen în Rusia crește, deși scade la nivel de grup

Avatar
Raiffeisen Bank Rusia Foto Maxim Shemetov Reuters

Filială din Moscova a Raiffeisen Bank Rusia. Foto: Maxim Shemetov Reuters

Timp de citire: 2 minute

Grupul austriac Raiffeisen Bank International, una din băncile europene cu cea mai mare expunere pe Rusia, a raportat marţi o creştere cu 9% a profitului înregistrat de pe urma operaţiunilor din Rusia în prima jumătate a anului, în timp ce la nivel de grup profitul a scăzut cu 24%, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Profitul după taxe realizat de divizia RBI din Rusia în primele şase luni a fost de 685 milioane de euro, în creştere faţă de un rezultat de 630 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, grupul austriac precizând că a beneficiat de creşterea veniturilor din dobânzi precum şi de comisioanele mai mari.

Reuters a informat anterior că Reuters avea intenţia de a se separa de operaţiunile din Rusia dar până la urmă a decis să amâne planurile vizând plecarea din Rusia.

Marţi, grupul austriac a dezvăluit că atât numărul angajaţilor, cât şi cel al clienţilor din Rusia a crescut în primul semestru.

“Continuăm să lucrăm la viteză maximă asupra a două opţiuni pentru afacerilor noastre din Rusia: o vânzare sau o separare. În timp ce lucrăm asupra acestor opţiuni complexe, continuăm să ne reducem operaţiunile din Rusia”, a declarat directorul general de la RBI, Johann Strobl.

În trimestrul al doilea, grupul Raiffeisen Bank International a înregistrat un profit net de 578 milioane de euro, comparativ cu 1,27 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut. Grupul austriac a precizat însă că rezultatul de anul trecut a fost influenţat de câştigurile realizate de pe urma vânzării subsidiarei din Bulgaria.

Pe piaţa din România, Raiffeisen Bank a realizat un profit de 874 milioane lei în primul semestru în timp ce veniturile băncii au crescut cu 21% faţă de anul anterior, din volume de business mai mari şi pe fondul mediului de dobânzi ridicate.

scroll to top