Închide

Creșteri pe linie din sărăcie. Francezilor de la Carrefour le merge cel mai bine în România

Avatar
Carrefour

Foto: retail.ro

Timp de citire: 2 minute
  • Românul este prieten bun cu mâncarea și, implicit, cu supermarketul. Iar retailerii străini știu foarte bine asta. Așa că fac profituri de top într-una dintre cele mai sărace țări ale Uniunii Europene, unde mai toți banii se duc pe alimente și bunuri de larg consum.
  • Grupul francez Carrefour anunță o performanță financiară solidă pentru prima jumătate a anului, cu vânzări în creștere cu 11,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, e-commerce în creștere cu 20%.
  • Valorile pieței locale plasează Carrefour România pe poziția a doua în ceea ce privește evoluția cifrei de afaceri în Europa.

România înregistrează a doua cea mai mare creștere din Europa: +9,8% în S1 și +7,5% în T2

Vânzările de produse marca proprie continuă să crească rapid, ajungând la peste 35% din vânzările semestriale de produse alimentare, cu +3 puncte față de S1 2022, anunță compania printr-un comunicat de presă.

Pe 12 iulie, Carrefour a semnat un acord cu Louis Delhaize pentru a achiziționa Cora și Match în Franța.

Veniturile de exploatare recurente pentru Europa sunt stabile la 164 de milioane de euro, comparativ cu 163 de milioane de euro în S1 2022. România și-a îmbunătățit profitabilitatea, iar dinamica vânzărilor a rămas bună, pe o bază comparabilă ridicată, cu o creștere de +9,8% pentru S1 și +7,5% pentru T2 LFL.

Carrefour România își continuă planurile de extindere, încheind S1 cu 405 magazine, împreună cu o amprentă digitală extinsă prin intermediul partenerilor săi de e-commerce, Bringo și Glovo.

În plus, în aprilie 2023, Carrefour a anunțat semnarea unui acord cu Grupul Louis Delhaize care implică preluarea activităților Cora în România, inclusiv 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban, precum și preluarea a aproximativ 2400 de angajați.

Tranzacția este supusă aprobării autorităților relevante din domeniul concurenței și se preconizează că va fi finalizată până la sfârșitul anului 2023.

scroll to top