Închide

Îi ajung blestemele românilor? Austriecii vor ca Guvernul să le plafoneze prețul alimentelor

Avatar
Spar Austria

Foto: maps.me

Timp de citire: < 1 minut

Circa 93% dintre austrieci se pronunţă în favoarea subvenţionării de către Guvern a alimentelor şi/sau pentru impunerea unor plafoane pentru preţurile de vânzare la consumatori, pentru a contracara scumpirea motivată de inflaţia ridicată, relatează portalul elvețian Swissinfo, citând agenția EFE.

Acesta este rezultatul unui sondaj derulat de firma de consultanţă Oliver Wymann, care a chestionat o mie de cetăţeni austrieci, potrivit agenţiei APA.

Inflaţia în Austria, care a ajuns la nivelul de 10,5%, an la an, şi este cea mai ridicată din ultimii peste 70 de ani, îi face pe cetăţeni să se îndrepte spre magazinele cu prețuri mici (hard discounter-i), care câştigă clienţii în detrimentul lanţurilor de supermarketuri tradiţionale.

Doar 13% dintre cei chestionaţi au spus că nu au fost afectaţi de puternica scumpire a alimentelor şi mai puţini, 7%, consideră că Executivul nu trebuie să intervină pe piaţă, ci mai degrabă să rămână în afara procesului de stabilire a preţurilor.

Reamintim că produsele și serviciile austriece sunt supus unui boicot popular în România după decizia nedreaptă a Vienei de a nu deschide ușa Schengen românilor și bulgarilor, pe motive de migrație ilegală. Acțiunile de protest continuă pe rețelele sociale, reunite sub hashtag-urile #BoicotAustria și #BoycottAustria.

scroll to top