Închide

IKEA anunță lansarea programului său de ”Buy Back” pentru obiectele de mobilier

Avatar
furniture, table, interior

Fotografie de Free-Photos pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Clienții IKEA care s-au plictisit de vechile lor piese de mobilier vor putea să le revândă grupului suedez, care la rândul său le va revinde sub formă de obiecte second-hand, scrie Reuters.

Iniţiativa sa de ”Buy Back” face parte din obiectivul pe termen mediu și lung al companiei, acela de a deveni ”o companie complet circulară şi cu un impact pozitiv asupra mediului până în 2030”.

Programul se va derula în 27 de ţări, în perioada 24 noiembrie – 3 decembrie. În schimbul pieselor de mobilier la care vor să renunțe, clienţii vor primi vouchere pe care le vor putea cheltui la magazinele IKEA. Valoarea acesta depinde de starea în care se află obiectele de mobilier pe care le revând.

Clienţii IKEA cu obiecte ”aproape noi”, adică fără zgârieturi, vor primi vouchere echivalente cu 50% din preţul iniţial al obiectelor, în timp ce mobilierul aflat în stare ”foarte bună”, cu zgârieturi minore, va fi răscumpărat de IKEA la 40% din valoarea iniţială. Mobilierul ”în stare avansată de uzură”, cu mai multe zgârieturi, va fi răscumpărat la 30% din valoarea iniţială.

În cadrul acestui program, produsele trebuie returnate la IKEA ”complet asamblate”.

Grupul suedez a precizat că voucherele nu vor avea o dată de expirare pentru a-i încuraja pe clienţi să cumpere obiecte de mobilier numai atunci când au nevoie de ele.

“Făcând traiul sustenabil mai simplu şi mai accesibil, IKEA speră că iniţiativa va ajuta clienţii săi să ia poziţie faţă de consumul excesiv care este Black Friday”, a anunţat grupul suedez făcând referire la reducerile practicate de mulţi comercianţi în ziua de 27 noiembrie, ziua în care are loc evenimentul de shopping original în SUA, dar și pe alte piețe vest-europene.

IKEA a precizat că toate obiectele care nu vor putea fi revândute vor fi reciclate sau donate.

Până în 2021, IKEA intenţionează ca în fiecare din magazinele sale să existe zone dedicate unde oamenii îşi vor putea revinde mobilierul vechi şi să găsească mobilier reparat sau recondiţionat.

Săptămâna trecută grupul suedez a informat că vânzările sale au revenit pe creştere în acest an, în condiţiile în care actuala criză a coronavirusului a stimulat dorinţa consumatorilor de a cheltui mai multe pentru casele lor, o tendinţă care potrivit grupului suedez ar urma să continue.

scroll to top