Închide

Ikea livrează comenzi în întreaga lume folosind biciclete cargo și bărci fluviale

Avatar
Ikea Manila

Fotografie de Ruel Del Jamorol pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

După un test de succes în Olanda, Ikea va începe să livreze comenzi în întreaga lume cu biciclete cargo echipate cu panouri solare. Alături de un test francez de utilizare a livrărilor cu barca, lanțul suedez vrea să facă soluțiile pentru ultima milă mai sustenabile.

Alternativă fără emisii

În cursul anului trecut, Ikea a testat bicicleta cargo Sunrider de la producătorul olandez Need The Globe în Delft. Această bicicletă electrică de marfă este echipată cu panouri solare, ceea ce o face o opțiune deosebit de durabilă: este o alternativă silențioasă și fără emisii, care ocolește blocajele de trafic.

Bicicleta cargo are un volum de 1 metru cub și poate găzdui un Europalet.

„Această bicicletă Sunrider poate găzdui aproximativ 90 % din gama de produse IKEA și emite cu 98 % mai puțin CO2 decât dubele diesel moderne. Pentru IKEA, este important să exploreze noi modalități de îmbunătățire a ofertei de servicii pentru clienți, atât dintr-o perspectivă mai durabilă, mai accesibilă și mai accesibilă”, explică managerul pentru durabilitate Helene Davidsson. Ea vede bicicleta ca o soluție pentru mulți clienți Ikea care locuiesc în centrele orașelor, cu acces limitat la transport.

După evaluarea testului, francizorul Ikea Inter Ikea Systems a decis să extindă proiectul la nivel global: toți retailerii Ikea vor avea ocazia să adauge această opțiune pe piața lor.

În același timp, filiala franceză a Ikea testează viabilitatea livrării comenzilor cu barca la Paris. Soluția de logistică cu emisii reduse de carbon este completată cu o livrare pe ultimul kilometru pe bicicletă electrică, relatează Charged Retail.

Potrivit estimărilor Ikea, livrările cu bărci pe râul Sena ar reduce numărul de kilometri parcurși de camioane în capitala Franței cu până la 300.000 pe an.

„Dezvoltarea transportului fluvial nu este o opțiune, ci o necesitate pentru orașul Paris și vom încuraja fiecare proiect să meargă în această direcție”, a adăugat viceprimarul Parisului Pierre Rabadan.

scroll to top