Închide

IKEA va mări investițiile în mediu și sustenabilitate: 600 milioane de euro în următorul an

Avatar
ikea, building, warehouse

Fotografie de mastrminda pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ingka Group, proprietarul celor mai multe magazine IKEA la nivel mondial, a alocat 600 de milioane de euro în investiții legate de mediu și sustenabilitate în următoarele 12 luni, în condițiile în care cel mai mare brand global din comerțul cu mobilier își propune să depășească pragul neutralității din punct de vedere climatic pe tot parcursul lanțului său de producție și comercializare până în 2030.

Planul prevede alocarea unei treimi din sumă pe energie regenerabilă, a unei alte treimi pe acțiuni în start-up-uri inovatoare și celeilalte treimi pentru creșterea sustenabilității magazinelor și depozitelor, a declarat pentru Reuters directorul financiar al grupului, Juvencio Maeztu.

Energia regenerabilă va viza operațiunile grupului din China și Rusia. De asemenea, IKEA va miza și pe companii care ar putea ajuta grupul să crească gradul de reutilizare, revânzare și reciclare a produselor IKEA. Clădirile IKEA care nu au încă sisteme de climatizare alimentate cu energie regenerabilă ar urma să fie modernizate în acest scop, a adăugat el.

Ingka Group, pe lângă operațiunile sale de retail sub brandul IKEA, investește și în start-up-uri, energie regenerabilă, păduri și imobiliare. În ultimul deceniu, Ingka a cheltuit 3,2 miliarde de euro, adică o medie de aproximativ 300 de milioane pe an, în investiții legate de sustenabilitate, potrivit unui comunicat de presă al grupului.

“Pe măsură ce compania va trece la următorii pași, se va concentra pe investițiile în companii și în soluții care au un impact direct asupra Acordului de la Paris și a Obiectivelor ONU de dezvoltare durabilă”, a spus Ingka într-un comunicat.

În anul fiscal încheiat în august 2019, emisiile de gaze cu efect de seră de pe lanțul de producție și comercializare ale Ingka Group au scăzut pentru prima dată, cu 4% până la 25 de milioane de tone echivalent CO2.

Pentru a atinge obiectivul pentru 2030, emisiile trebuie să scadă la aproximativ 21 de milioane de tone.

Maeztu a spus într-un interviu pentru Reuters că IKEA va putea anunța peste câteva luni dacă și în ce cuantum s-au micșorat emisiile de gaze cu efect de seră în anul fiscal încheiat la începutul acestei săptămâni.

scroll to top