Închide

Illycaffe: Bonusuri cash pentru angajați, pentru a-i ajuta în lupta cu creșterea prețurilor

Avatar
coffee, coffee grinds, cafe

Fotografie de eliasfalla pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Producătorul italian de cafea premium Illycaffe va plăti bonusuri în numerar angajaților săi pentru a-i ajuta să facă față unor bugete personale aflate sub o presiune din ce în ce mai pregnantă, a declarat duminică CEO-ul companiei, Cristina Scocchia, pentru ziarul Corriere della Sera, citat de agenția Reuters.

Criza din Ucraina a redus așteptările de creștere economică din întreaga lume, în timp ce creșterea inflației are un impact puternic asupra finanțelor gospodăriilor, în special în Europa. În acest context, Cristina Scocchia a declarat că până la sfârșitul lunii curente compania va împărți către angajați un fond de bonusuri de 500.000 de euro. De acestea vor beneficia cei 1.350 de angajați ai săi din întreaga lume.

”Trebuie să armonizăm profiturile cu valorile sociale”, a spus Cristina Scocchia.

Aceasta a mai spus că în acest an costurile companiei cu materiile prime şi logistica au crescut cu 20% dar, chiar și așa, Illycaffe a decis să îşi reducă marjele în loc să majoreze preţurile finale de vânzare.

Totodată, CEO-ul companiei a confirmat că Illycaffe are în plan demararea unei ieșiri la bursă, printr-un IPO, în 2026. Vânzarea unui pachet minoritar de acţiuni ar fi o premieră în istoria de aproape 90 de ani a cunoscutei companii de familie italiene.

scroll to top