Închide

Împotriva curentului | Sud-coreenii de la Samsung reintroduc săptămâna de lucru de șase zile

Avatar
Samsung logo

Fotografie de Kote Puerto pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Personalul de conducere al tuturor companiilor care fac parte din grupul sud-coreean Samsung vor lucra șase zile pe săptămână, începând chiar din weekend-ul proaspăt încheiat, decizie făcând parte dintr-un pachet de măsuri care anunță o trecere a activității companiilor în regim de urgență, anunță Korea Economic Daily.

Trecerea la un program de urgență se face pe fondul deprecierii bruște a monedei naționale won-ul, a creșterii cotațiilor petrolului și a costurilor tot ridicate ale împrumuturilor, care agravează incertitudinile comerciale. De asemenea, sud-coreenii au anunțat rezultate mai slabe decât cele așteptate în 2023, criza lovind mai multe divizii care se ocupă de afacerile de bază ale grupului.

Astfel, directorii de la Samsung Electronics, inclusiv cei din diviziile de producție și vânzări, vor avea de ales să lucreze fie sâmbăta, fie duminica, la finalul săptămânii obișnuite de lucru de cinci zile, potrivit oficialilor Samsung Group.

Compania a precizat că strategiile de afaceri ar putea fi revizuite și modificate, în așa fel încât compania să se poată adapta eficient la schimbările care survin în mediul de afaceri, pe fondul riscurilor geopolitice crescânde cauzate de războiul prelungit dintre Rusia și Ucraina și de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu.

”Având în vedere că performanța unităților noastre majore, inclusiv a Samsung Electronics, nu a fost la nivelul așteptărilor în 2023, introducem săptămâna de lucru de șase zile, pentru ca directorii să își însușească un sentiment de criză și să depună toate eforturile pentru a o depăși”, a transmis un director de top din cadrul grupului, citat de publicația coreeană.

Astfel, directorii vizați de schimbare încă din weekend-ul recent încheiat au fost cei din cadrul companiilor Samsung Display Co., Samsung Electro-Mechanics Co. și Samsung SDS Co. Foarte probabil, companiile care se ocupă de servicii financiare și de asigurări în cadrul grupului vor fi următoarele care vor intra în programul de lucru prelungit.

Unii manageri ai altor departamente lucrează deja șase zile pe săptămână încă de la începutul anului, în mod voluntar.

Angajații de sub nivelul de conducere vor continua să lucreze cinci zile pe săptămână, program introdus de companie abia în 2003.

scroll to top