Închide

Impozitarea proprietăților în funcție de grila notarială ar putea fi amânată sau schimbată

Avatar
Taxe Si Impozite 2

Foto: clujam.ro

Timp de citire: < 1 minut

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că impozitarea proprietăţilor în funcţie de grila notarială ar putea fi amânată sau schimbată, dacă nu poate fi implementată în forma actuală.

„Primarii au ridicat o problemă şi vom vedea cu Ministerul de Finanţe care e cea mai bună soluţie. E posibil să fie amânată, dacă nu se poate aplica imediat, pentru că nu există digitalizarea la nivel corespunzător, sau să fie propusă o altă soluţie la nivelul Ministerului Finanţelor.  Avem cel mai mic nivel din UE al impozitării proprietăţilor”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament.

Pe 30 august, premierul Nicolae Ciucă spunea că liderii coaliţiei de guvernare discută amânarea noilor impozite locale pe clădiri, prevăzute în Codul Fiscal.

„Mecanismul e cât se poate de complicat şi nu există timpul necesar pentru corelarea între normele prevăzute în grilele notariale şi cele ale administraţiei locale. Am preluat propunerea şi a rămas ca împreună cu colegii din coaliţie să analizăm şi în funcţie de decizia luată în coaliţie să prorogăm termenul”, a explicat şeful Executivului, citat de news.ro.

scroll to top