În ciuda criticilor ONG-urilor de mediu, campania Wizzair ”All-You-Can-Fly” a fost un succes și ar putea fi extinsă

,
Autor:    -  
the plane, sky, wizzair
Fotografie de HubertPhotographer pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Operatorul aerian maghiar low-cost Wizzair analizează posibilitatea de a lansa un nou lot de abonamente anuale cu zboruri nelimitate, în cadrul campaniei ”All-You-Can-Fly”, după ce primele 10.000 de astfel de pachete au fost vândute în doar 48 de ore, a transmis compania, citată de publicația Bloomberg. Inițiativa WizzAir a stârnit reacții puternice în rândul ONG-urilor de mediu, care au criticat-o aspru.

”Wizzair evaluează opțiunea de a lansa un nou lot de abonamente All You Can Fly la 499 EUR”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei maghiare.

Potrivit unor calcule sumare, oferta, anunțată în urmă cu o săptămână, a adus în conturile Wizzair 5 milioane de euro dintr-un foc, pe fondul unui sezon estival dezamăgitor pentru finanțele companiei.

Detaliile de pe site-ul companiei aeriene arătau că pasagerii puteau rezerva zboruri fără limite către oricare dintre destinaţiile sale internaţionale – inclusiv Atena, Madrid, Paris şi Reykjavik – cu până la trei zile înainte de plecare, fereastra de rezervare urmând să fie deschisă în septembrie.

Fiecare rezervare este supusă unei taxe fixe suplimentare de 9,99 euro, iar bagajele – dincolo de un unic articol personal – vor fi percepute ca suplimentar.

Succesul campaniei reprezintă una dintre puținele vești bune pe care le-a primit Wizzair în ultimele luni, compania reducându-și previziunile anuale de profit în această lună, din cauza problemelor tehnice la motoarele cu care sunt echipate unele dintre aeronavele Airbus SE A321, care au fost nevoite să fie ținute la sol.

De altfel, și alte companii aeriene din Europa și-au redus previziunile de profit, pe fondul scăderilor notabile ale tarifelor la transporturile aeriene în această vară.

Furia activiștilor de mediu

Campania a stârnit furia activiștilor de mediu, care susțin că, dimpotrivă, tarifele la cursele aeriene ar trebui să fie mai scumpe, iar cei care zboară des ar trebui penalizați, potrivit ONG-ului ecologist Transport & Environment, citat de publicația Politico.

”Spre deosebire de ceea ce și-ar putea imagina unii, zburatul nu este un bufet suedez. Cum ar putea să fie luate în serios angajamentele companiilor aeriene față de neutralitatea climatică când ele continuă să promoveze creșterea nesustenabilă a traficului aerian prin oferirea de scheme ieftine dubioase pentru zboruri cu aeronave care poluează?”, s-a întrebat retoric Jo Dardenne, directoarea pentru probleme legate de aviație în cadrul ONG-ului ecologist Transport & Environment.

Alethea Warrington, o activistă veterană de la organizația Possible, care strânge fonduri caritabile pentru a ameliora problemele cauzate de schimbările climatice, a caracterizat campania Wizzair în doar câteva cuvinte:

”Complet grotesc și profund stupid!”

”Țeapă de marketing?”

Michael O’Leary, directorul executiv al principalei companii rivale pe segmentul zborurilor low-cost, Ryanair, nu s-a ferit nici el de cuvinte, descriind oferta Wizzair drept o ”țeapă de marketing”, într-un interviu pentru Newstalk, un post independent de radio din Irlanda. El a explicat că clienții nu vor avea la dispoziție locurile disponibile pe care și le doresc la cursa selectată dacă vor putea rezerva doar cu trei zile înainte de zbor.

Yvonne Moynihan, Chief Corporate and ESG Officer la Wizzair, a declarat, tot pentru Newstalk, că afirmațiile lui O’Leary au fost ”nu doar provocatoare, ci și inexacte”.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!