Închide

În curând un paradis turistic se redeschide, în ciuda vârfului Covid. Concurență acerbă în zonă

Avatar
thailand, phuket, koh phi phi

Fotografie de Mariamichelle pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Thailanda a decis să mai relaxeze regulile de intrare pentru turiștii dublu vaccinați. De acum înainte, turiştii nu mai trebuie să facă un test PCR înainte de a-şi părăsi ţările de origine. Celelalte reguli rămân deocamdată în vigoare. În comparație cu alte țări din Asia de Sud-Est, acestea sunt încă destul de complicate și supărătoare, iar thailandezii se tem că vor pierde turiști în fața vecinilor, scrie cotidianul austriac Kurier.

Industria turismului de la Bangkok cere de mult timp ca regulile de intrare să fie mult mai ușoare pentru a atrage mai mulți turiști și a nu lăsa țările vecine să adune caimacul turistic. Condițiile de acces sunt momentan mai accesibile pentru călătorii care doresc să ajungă în Malaezia, Birmania, Laos, Cambodgia sau Vietnam.

Relaxarea ar putea fi completă și s-ar putea întâmpla din 1 iunie. În prezent, călătorii trebuie să facă un test PCR la sosire și apoi să aștepte rezultatul la un hotel rezervat în avans. În plus, oaspeții de vacanță ar trebui să facă ei înșiși un test antigen în a cincea zi și să trimită rezultatul autorităților printr-o aplicație.

Alte cerințe sunt asigurarea de sănătate pentru 20.000 de dolari SUA (18.000 de euro) și cererea pentru așa-numitul pașaport Thailand, încărcată pe internet.

În două luni, majoritatea acestor cerințe ar putea fi eliminate, însă acest lucru depinde de situația pandemiei. În iulie 2021, Thailanda a devenit prima țară din regiune care a oferit din nou vacanțe fără carantină pe cea mai mare insulă, Phuket. Cu toate acestea, în prezent există teamă că numărul cazurilor de corona ar putea crește brusc în timpul festivalului tradițional de Anul Nou Songkran, care va lua loc în perioada 13-15 aprilie.

Vineri, autoritățile au înregistrat aproape 28.400 de noi infecții – mai multe decât oricând de la începutul pandemiei. 92 de persoane au murit în urma infectării cu Covid-19.

scroll to top