Închide

În lipsa găsirii vinovaților pentru pana de curent, un fond UE îi va despăgubi pe cei afectați

Avatar

Foto: g4media.ro

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat sâmbătă, la Digi24, că există o anchetă la nivel european pentru depistarea cauzelor și a vinovatului pentru pana de curent de vineri, care a afectat aproape toate țările Europei. În cazul în care nu va fi găsit vinovatul, va exista un fond european pentru despăgubirea consumatorilor afectați.

România a fost ultima țară din lanțul celor afectate de pana de curent care traversat vineri Europa, a spus Virgil Popescu, adăugând că este un incident unic în ultimii 30 de ani.

El a precizat că s-a constituit o comisie de anchetă la nivel european, formată din reprezentanți ai transportatorilor de energie, care încearcă să stabilească ce a provocat avaria în lanț. Ministrul a mai arătat că, dacă, se va găsi responsabilul pentru avarie, acesta va plăti despăgubiri către consumatorii afectați; dacă nu, se va constitui un fond european de rezervă.

„Dacă nu se va găsi vinovatul pentru avarie, va exista la nivel european un fond de rezervă pentru despăgubirea celor care vor solicita acest lucru”, a spus Virgil Popescu, precizând că Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor este în legătură cu instituțiile europene pentru acest lucru.

scroll to top