Închide

În pauză de tenis, Roger Federer are succes în afaceri. Debut fulminant la bursa din New York

Avatar
The Roger

Roger Federer și pantofii care îi poartă numele - ”The Roger”. Sursa foto: On Holding - TheRoger.com.

Timp de citire: 2 minute

Producătorul elvețian de încălțăminte sportivă On Holding AG, care utilizează o tehnologie inovatoare cu care produce tălpile pantofilor săi de sport și care a atras astfel atenția legendei tenisului Roger Federer, în calitate de investitor, a cunoscut un debut spectaculos în prima zi sa de tranzacționare la bursa din New York, acțiunile companiei crescând cu 48%, scrie Bloomberg.

Acțiunile companiei au crescut în ședința de miercuri la 35,40 de dolari, de la o cotație de 24 de dolari în oferta publică inițială (IPO). Compania cu sediul la Zurich a strâns 746 milioane de dolari în urma tranzacționării acțiunilor cu prețuri între 20 și 22 dolari fiecare.

”On” a devenit una dintre mărcile de pantofi de sport cu cea mai rapidă ascensiune din lume, fiind fondată abia acum un deceniu. În ultimul an, marca elvețiană a profitat de schimbarea comportamentelor consumatorilor în timpul pandemiei, aceștia devenind tot mai interesați de alergarea în aer liber și de stilul de îmbrăcăminte casual.

Pantofii ”On”, cunoscuți în mod deosebit pentru talpa alcătuită din mai multe perne tubulare cu un aspect distinct, au creat un adevărat cult, în special după ce, în 2019, Roger Federer a cumpărat acțiuni la companie. În plus, compania a lansat recent un model la care a anunțat că Federer însuși a participat în etapa de proiectare și dezvoltare, model care se vinde cu aproximativ 200 de dolari perechea.

“IPO-ul ne oferă șansa unui alt start, oportunitatea de a crește în continuare la nivel global”, a spus co-fondatorul companiei, David Allemann, într-un interviu.

Pentru viitor, compania plănuiește să deschidă magazine noi în SUA și China, însă următorul magazin pe care îl va inaugura va fi la Tokyo, în 2022.

Înaintea clopoțelului care anunță deschiderea ședinței de tranzacționare, Allemann a ajuns pe Wall Street într-o alergare ușoară, încălțat în pantofii ”On”, alăturându-se grupurilor de new-york-ezi care făceau jogging de-a lungul râului Hudson, la fel ca în orice dimineață.

Profitul net ale On Holding s-au ridicat până la 3,8 milioane de franci elvețieni (4,1 milioane de dolari) în primul semestru al acestui an, comparativ cu pierderile de 33,1 milioane de franci din anul anterior.

”Casa mărcii noastre este Elveția, dar, ca marcă globală, am vrut să facem parte din cea mai vastă piață de valori mobiliare din lume și să ne adresăm unei comunități de investitori globali”, a spus directorul financiar, Martin Hoffmann, în deschiderea ședinței de pe Wall Street.

scroll to top