Închide

În prag de Paști, ouăle Kinder Surprise, retrase de pe piață. Focar european de Salmonella

Avatar
Kinder Surprise

Foto: shutterstock

Timp de citire: < 1 minut

În urma unor focare de infecții cu Salmonella pe continent, ouăle Kinder Surprise sunt retrase de pe piață în mai multe țări europene ca măsură de precauție, tocmai în prag de Sărbători Pascale. Produsele provin din fabrica belgiană Ferrero din Arlon. Retail Detail scrie că se fac verificări direcționate în toată Europa.

Aproximativ 125 de infecții cu salmonella au fost deja legate de consumul de produse de ciocolată Kinder Surprise de la fabrica Ferrero din Arlon. Pot exista 16 cazuri în Belgia, 63 în Marea Britanie, 10 în Irlanda, 21 în Franța, 4 în Suedia și cel puțin 2 în Țările de Jos.

Salmoneloza este o infecție frecventă care în cele mai multe cazuri se vindecă fără tratament, dar în cazul unor simptome grave este indicat consultul unui medic. Dacă ouăle de ciocolată Ferrero sunt într-adevăr cauza infecțiilor, este încă în curs de investigare.

Agenția Federală pentru Alimentație Belgiană (FAVV) efectuează controale direcționate asupra producătorului. Va urma o acțiune de rechemare pentru patru produse:

-Kinder Surprise 20 de grame și 3 x 20 de grame cu o dată de expirare (THT) între 11 iulie și 7 octombrie 2022;

-Kinder Surprise Maxi cu data de expirare intre 10 august si 10 septembrie 2022;

-Schoko-Bons cu o dată de expirare între 10 august și 10 septembrie 2022;

-Kinder Mini Eggs cu o dată de expirare între 10 august și 10 septembrie 2022.

Momentan nu există o atenționare oficială și pe România, dar mai multă precauție din partea părinților și tutorilor nu ar strica.

scroll to top