Închide

Vânzările de modă și îmbrăcăminte cresc în UK, dar incertitudinea geopolitică scade apetitul consumatorilor

Avatar
shopping mall, store, retail

Fotografie de stevepb pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Vânzările cu amănuntul din Regatul Unit au scăzut ușor în februarie, deoarece incertitudinea geopolitică și inflația au diminuat dorința consumatorilor de a cheltui, deși vânzările de îmbrăcăminte și încălțăminte au crescut, arată noile date, potrivit Fashion United.

Volumul total al vânzărilor cu amănuntul a scăzut cu 0,3% luna trecută, după o creștere de 1,9% în ianuarie. Dar vânzările din februarie au fost încă cu 3,7 la sută peste nivelurile de dinainte de Covid din aceeași lună din 2020.

Asta arată cele mai recente cifre de la Oficiul Național de Statistică (ONS).

Volumul vânzărilor cu amănuntul din afara magazinelor a scăzut cu 4,8% în februarie, după o creștere puternică de 2,7% în decembrie și 4% în ianuarie. Dar volumele vânzărilor au fost încă cu 33,2% peste nivelurile din februarie 2020.

Vânzările de modă cresc pe măsură ce restricțiile Covid se încheie

În ciuda scăderii globale de la o lună la lună, a existat o creștere cu 0,6% a vânzărilor din magazinele non-alimentare, datorită unei creșteri de 13,2% a vânzărilor de îmbrăcăminte și unei creșteri de 1,3% a vânzărilor în magazine, deoarece cumpărătorii s-au întors la birou și evenimentele sociale s-au întors. .

Cu toate acestea, aceste creșteri au fost parțial compensate de scăderile altor magazine nealimentare (-7 la sută) și magazinelor de bunuri de uz casnic (-2,5 la sută).

Proporția totală a vânzărilor cu amănuntul online a scăzut la 27,8% în februarie 2022, cea mai mică proporție din martie 2020 (22,7%).

Răspunzând la cele mai recente cifre ONS Retail Sales Index, Helen Dickinson, directorul executiv al British Retail Consortium, a declarat:

„Consumatorii se confruntă cu un drum stâncos, cu creșteri ale plafonului prețului energiei și contribuții NI săptămâna viitoare. Între timp, încrederea a fost doborâtă de creșterea continuă a inflației, precum și de incertitudinea creată de situația din Ucraina.”

Cifrele apar la o zi după ce cancelarul Rishi Sunak și-a dat Declarația de primăvară 2022, care a primit o primire călduroasă din partea retailerilor.

„În timp ce Declarația de primăvară a cancelarului a oferit o oarecare ușurare consumatorilor, creșterea inflației și creșterea de săptămâna viitoare a plafonului prețului energiei înseamnă că veniturile discreționare reale ar putea scădea în lunile următoare, pe măsură ce costul vieții crește”, a spus Dickinson.

scroll to top