Închide

În sfârșit egalitate între E și V: BMW reduce orele de lucru la uzinele din estul Germaniei

Avatar
bmw, logo, car brand

Fotografie de Hans pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

BMW va reduce orele de lucru la uzina din estul Germaniei de la 38 la 35, ajungând la același nivel cu fabricile sale din Germania de Vest, potrivit unui anunț al companiei facut vineri, mișcare considerată de consiliul de întreprindere ca aducând egalitatea mult așteptată la 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, potrivit Reuters.

Salariile și orele de lucru rămân inegale între vestul și estul Germaniei, datele guvernamentale arată că muncitorii din estul Germaniei continuă să lucreze mai mult timp pentru mai puțini bani decât omologii lor din vest.

BMW s-a angajat vineri să reducă săptămâna de lucru la fabrica sa din Leipzig, parte a fostei Germanii de Est comuniste, în trei etape, la 35 de ore până în 2026, și să angajeze 300 de angajați suplimentari pentru a compensa deficitul.

La mai bine de 30 de ani de la căderea zidului, lucrătorii noștri BMW Group nu trebuie să lucreze cu trei ore mai mult decât colegii lor din vest, a declarat șeful consiliului de întreprindere, Manfred Schoch.

Rivalul Volkswagen a făcut o mișcare similară în mai, implementând o săptămână de lucru de 35 de ore la fabricile sale din Germania de Est pentru a se alinia cu orele de lucru din Germania de Vest.

Cu toate acestea, nu a angajat muncitori suplimentari, ci se aștepta ca fabricile din Germania de Est să sporească productivitatea.

scroll to top