Închide

În sfârșit s-a semnat contractul pe tronsonul lipsă din A1. Ce se întâmplă cu urșii și cine face tunelul?

Avatar
Tunel Autostrada
Timp de citire: 2 minute

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şeful CNAIR, Cristian Pistol şi Cornel Bunghiuz din partea antreprenorului UMB au semnat, vineri, contractul de proiectare şi execuţie a tronsonului cu tuneluri pentru urşi de pe Autostrada Lugoj – Deva, între Margina şi Holdea. Contractul are o valoare de peste 370 milioane de euro.

Segmentul de autostradă, finanţat prin PNRR, are o lungime de 9,13 kilometri, din care 2 km cu tuneluri cu galerie dublă, iar termenul limită de finalizare este august 2026.

Oferta Asocierii S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT a fost de 1.826.845.634,11 lei fără TVA, adică aproximativ 373 de milioane de euro.

Durata lucrării este de 45 de luni, din care 11 luni proiectare şi 34 de luni execuţie, de la data emiterii ordinelor pentru proiectare, respectiv execuţie. UMB s-a asociat cu firma Euro Asfalt din Bosnia-Herţegovina pentru că nu are experienţă pe tuneluri.

Pe lângă tunelurile pentru urşi, pe acest segment vor fi realizate şi 8 lucrări de artă (poduri, podeţe), între care un viaduct de peste 1 km, care are o complexitate mai ridicată.
”E o companie extrem de serioasă care pe toate contractele s-a ţinut de termene, a avut lucrări şi la noi în zona, le-a terminat în termenii contractului, de obicei înainte de termen. E un lucru bun că o companie românească se ridică la un asemenea nivel şi ştacheta pe care o ridică UMB îi obligă pe ceilalţi să îşi îndrepte activitatea”,

a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vineri, la Timişoara, citat de news.ro, după ce a semnat contractul.

Finalizarea tronsonului lipsă din Autostrada Lugoj – Deva, de 9,13 km, este una dintre cele mai aşteptate lucrări de infrastructură mare pentru vestul ţării, în condiţiile în care drumul naţional DN68A e cel mai tranzitat din zonă, mereu aglomerat, pe care şoferii de TIR-uri şi camioane, respectiv cei de autoturisme îl folosesc deopotrivă în lipsa tronsonului de autostradă.
scroll to top