Închide

În urma analizei efectuate, BERD consideră că ASF s-a grăbit să ridice licența Euroins

Avatar
Euroins

Foto: TheRomaniaJournal.com

Timp de citire: < 1 minut

BERD afirmă că o analiză realizată de un expert de top la nivel mondial nu a identificat un temei pentru suspendarea licenței companiei de asigurări Euroins România de către ASF.

BERD afirmă că o analiză realizată de un expert de top la nivel mondial nu a identificat un temei pentru suspendarea licenței companiei de asigurări Euroins România de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, informează RRA.

BERD subliniază că este dornică să ajute la implementarea unei soluții care să nu presupună costuri suplimentare pentru deținătorii de polițe sau pentru contribuabili și că, împreună cu Euroins Insurance Group din Bulgaria, societatea-mamă a Euroins România, a înaintat o propunere de rezoluție către ASF, discuții constructive despre această propunere de rezoluție fiind în desfășurare între BERD, Euroins Insurance Group şi ASF.

Rezoluția reprezintă procesul de restructurare a unei companii în special din domeniul financiar, dar poate fi realizată numai când sunt îndeplinite anumite condiții și trebuie făcută cu respectarea unor principii și obiective clar definite.

La momentul retragerii autorizației de funcționare a Euroins România, Consiliul ASF sublinia că a constatat indiciile stării de insolvență a companiei și că situația acesteia nu făcea fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluție.

În comunicatul de astăzi al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care deține o participație minoritară în Euroins Insurance Group din Bulgaria se mai arată că analiza realizată de un expert de top la nivel mondial nu a dezvăluit motive pentru a revizui punctul de vedere al BERD cu privire la situația financiară solidă a Euroins România la momentul retragerii licenței sale de către ASF.

scroll to top