Închide

Inaugurarea fabricii de producție a automobilelor Tesla din Germania, amânată

Avatar
Timp de citire: 2 minute

Fabrica pe care Tesla se pregătește să o deschidă lângă Berlin nu va începe producția înainte de sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor, din cauza întârzierilor care afectează producția pachetelor de baterii, a raportat revista comercială germană Automobilwoche, citând surse neidentificate apropiate companiei.

Directorul executiv Elon Musk a dat echipei responsabile de operaționalizarea fabricii încă șase luni pentru finalizarea proiectului. Compania Tesla nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii, potrivit Bloomberg.

Înființarea unei baze de producție în Europa și construirea unei noi fabrici în Texas au fost printre inițiativele de top ale Tesla pentru acest an. Fără producția gândită pentru Germania, compania va fi limitată în mijlocul unui val de creștere explozivă a vânzărilor de vehicule electrice pentru producătorii de autovehicule, în frunte cu Volkswagen.

„Dintre noile lansări, credem că Berlinul este cea mai mare prioritate”, a scris Dan Levy, un analist al Credit Suisse, într-un raport din 27 aprilie. El a numit Europa „punctul zero pentru inflexiunea globală a vehiculelor electrice” și se așteaptă ca noua fabrica să îi permită companiei să reducă prețurile din regiune.

Musk a declarat săptămâna trecută că Tesla este la o distanță de 12 – 18 luni de producția în volum a celulelor de baterii de generație următoare pe care compania încearcă să le producă intern. În timp ce Tesla construiește bateriile în California, CEO-ul a avertizat despre dificultatățile generate de aducerea lor pe piață.

Celulele 4680, care vor fi mai groase și mai voluminoase – numite după diametrul lor de 46 de milimetri și înălțimea de 80 de milimetri – sunt încă în mare parte nedovedite. Ele ar putea fi mai greu de produs și ar putea fi predispuse la supraîncălzire, potrivit lui Yasuaki Takamoto, șeful bateriilor EV de la Panasonic Corp., care lucrează la celulele de alimentare, alături de partenerul său de lungă durată.

În plus față de problemele legate de producția noilor baterii, Tesla se confruntă cu întârzieri administrative.

Compania a notificat autoritățile locale săptămâna trecută că va face modificări la o cerere care trebuie aprobată înainte ca aceasta să poată începe producția. În timp ce proiectele de pe amplasament, inclusiv magazinul de vopsele și liniile de ștanțare a caroseriei se află într-un stadiu avansat, grupurile ecologiste au ridicat obiecții cu privire la utilizarea apei și amenințările la adresa faunei sălbatice locale, amânând procesul de aprobare a proiectului.

Când a raportat câștigurile, în 26 aprilie, Tesla a spus că producția de vehicule la fabrica sa germană era pe cale să înceapă producția la sfârșitul anului 2021. Cu câteva săptămâni mai devreme, compania a spus că fabrica va fi gata în iulie.

scroll to top